Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

3 ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ


Αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας; Σας δείχνουμε 3 εύκολες καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια νέα υγιεινή ρουτίνα.

 
 1. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι πολύ καλές γιατί μπορείτε να τις κάνετε όπου και αν βρίσκεστε. Δοκιμάστε, jumping-jacks, αναρριχητικές και burpees και κάντε όσες επαναλήψεις μπορείτε. Ξεκινήστε με 5-15 λεπτά, 2-3 φορές την εβδομάδα. Συνολικά αυτό είναι μόλις 45 λεπτά την εβδομάδα. Εύκολο! Μπορείτε να συνδυάσετε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις με ασκήσεις ενδυνάμωσης, είναι δωρεάν και υπάρχουν άπειρες εναλλαγές για να μη βαρεθείτε ποτέ!


2. ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Πάντα να πηγαίνετε από τις σκάλες (αν έχετε ενέργεια, ανεβείτε τις τρέχοντας!), πηγαίνετε έναν περίπατο το μεσημέρι, κατεβείτε μία στάση νωρίτερα από το λεωφορείο και επιλέξτε το ποδήλατο για τα ψώνια σας. Όλες οι μικρές κινήσεις που θα κάνετε θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη γενική σας υγεία. Για παράδειγμα, το να ανεβαίνετε οκτώ ορόφους με τις σκάλες καθημερινά, μειώνει το ρίσκο θανάτου κατά 33%!


3. ΔΙΑΣKΕΔΑΣΤΕ! Χορέψτε στην κουζίνα, παίξτε μπάλα με τα παιδιά σας, τρέξτε μαζί με τον σκύλο σας ή πηγαίνετε περίπατο με τους φίλους σας. Αυτά δε θα τα αισθάνεστε ως άσκηση αλλά και πάλι θα κάψετε λίπος και θα αυξήσετε την αντοχή σας και το ανοσοποιητικό σας. Εάν το διασκεδάζετε είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε αυτή την καλή σας συνήθεια οπότε σκεφτείτε δημιουργικά. Το να περνάτε καλά ενώ γυμνάζεστε απελευθερώνει σεροτονίνη, σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα και τονώνει τη διάθεση και την ενέργειά σας. 

Πηγή: www.oriflame.com