Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ και ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βιβλίο, Πολιτισμός

Η νέα σειρά των Εκδόσεων Διάπλαση «Ελληνική Λογοτεχνία» έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα ενός χώρου που λυγίζει υπό το βάρος της μαζικής και αλόγιστης παραγωγής. Σε μια εποχή, όπου
σχεδόν οι πάντες θεωρούν εαυτούς επίδοξους συγγραφείς, οι Εκδόσεις Διάπλαση, με γνώμονα τον σεβασμό προς το αναγνωστικό κοινό και με τη διάθεση να καταθέσουν μια διαφορετική και ουσιαστική εναλλακτική πρόταση, δίνουν ένα δυναμικό «παρών» με προσεκτικά επιλεγμένα βιβλία, βιβλία που απευθύνονται τόσο στην καρδιά όσο και –κυρίως– στο μυαλό του αναγνώστη, βιβλία που δεν θα τα ξεχάσει μόλις διαβάσει την τελευταία σελίδα, αλλά που θα ζουν μέσα του για καιρό.

ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΑΛΟΥ

 «Το χαμένο άλλοθι»





Όταν ο ιατρός Ιάσων Ρώμας, τρελός από αγωνία, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του γειτονικού σπιτιού, δεν ξέρει τι θα αντικρίσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η αγαπημένη του Ρέα;
Καλοκαίρι του 1924. Το έγκλημα της οδού Περικλέους συγκλονίζει την Αθήνα. Το άκουσμα της είδησης σημαδεύει καίρια τη ζωή των αδελφών Ρώμα, της Καλλιρρόης, του Ιάσονα και του Πιέρου, αφήνοντάς τους έκθετους στη δίνη μιας αδιανόητης περιπέτειας.
Χειμώνας του 1928. Η εκτέλεση της ποινής πλησιάζει… Κατηγορούμενη, η όμορφη κόρη Ρώσων εμιγκρέ: η «ξένη» για τους πολλούς, Όλγα Μιλιόσοβα για τους λίγους. Η φωνή της ακόμη αντηχεί – δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώα. Η ετυμηγορία; Τρις εις θάνατον.
Θανάσιμες σιωπές, άκαμπτες πεποιθήσεις και τα προσωπικά όνειρα μιας κοινωνίας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαλλαγεί από τα ήθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος καθορίζουν τις τύχες των ηρώων του βιβλίου. Θα βρεθεί αυτός που έσπειρε τον θάνατο; Ποιοι οι συνεργοί και οι συνένοχοι; Υπάρχει ελπίδα, φως στο τέλος του δρόμου; Ποιοι θα φθάσουν στην επόμενη στροφή; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι, και μαζί τους οι αθώοι;

Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, υπαρξιακές και φιλοσοφικές αναφορές. Η συγγραφέας υφαίνει μια εντυπωσιακή πλοκή, χρησιμοποιώντας συνεχή φλας-μπακ και αριστοτεχνική γλώσσα για να αναπτύξει χαρακτήρες που ξαφνιάζουν, θύτες και θύματα του περιβάλλοντός τους. Η ολοζώντανη απεικόνιση μιας αθηναϊκής εποχής που βρισκόταν όπως και η δική μας σε κρίση, στο μεταίχμιο.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ...

Η Μαίρη Βασάλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Μαρούσι. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως καθηγήτρια της αγγλικής στο Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών, και μετέπειτα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην εκπομπή Iχνηλάτες της ΕΡΤ1. Είναι μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Αμαρουσίου και ασχολείται με παρουσιάσεις βιβλίων στην ηλεκτρονική εφημερίδα avecnews. Το Χαμένο άλλοθι είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Έχει προηγηθεί Η πόρτα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001).


ISBN 978-960-567-138-9
Σελίδες 352, Τιμή: 15,90