Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι κρύβει το μεγάλο στήθος


Beauty


© Sofokleousin.gr 


Πιό έξυπνες οι γυναίκες με μεγάλο στήθος - Επιστημονική έρευνα



Έρευνα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Chicago έδειξε ότι οι γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν 1.200 γυναίκες. Τις χώρισαν σε 5 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους στήθους τους. Στη συνέχεια όλες έλαβαν μέρος σε κοινά τεστ αξιολόγησης της νοημοσύνης τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι
κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες με μεγάλο στήθος είχαν περίπου 10 μονάδες ανώτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.) από εκείνες που είχαν συγκριτικά μικρότερο στήθος.
Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το στερεότυπο της σύγχρονης κοινωνίας για την "έξυπνη γυναίκα", την οποία θέλει να είναι με μικρό στήθος, εκτός των υπολοίπων σχετικών χαρακτηριστικών (αδύνατη, με σκούρο χρώμα μαλλιών) - τα οποία δεν παίζουν ρόλο σε αυτή την περίπτωση.
Αλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το 42% των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένες με την εξωτερική τους εικόνα. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν  ότι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζαν στο σώμα τους είναι το μέγεθος του στήθους.  Η προτίμηση αυτή είναι γενική, ανεξάρτητα από κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, επίπεδο μόρφωσης και επαγγελματική σταδιοδρομία.
Τις προτιμούν οι άνδρες
Αυτή την πεποίθηση των γυναικών έρχονται να επιβεβαιώσουν επιπλέον έρευνες για τους άντρες, οι οποίες έχουν δείξει ότι προτιμούν τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος. Μία έρευνα έδειξε μάλιστα ότι μόλις 17 από τους 1.650 άνδρες που συμμετείχαν σε αυτή, πίστευαν ότι το ιδανικό μέγεθος στήθους σε μια γυναίκα είναι κάτω από το μέγεθος "C" στον στηθόδεσμό της. Σε ποσοστό 83% οι άντρες έδειξαν προτίμηση σε γυναίκες με μεγάλο ή πολύ μεγάλο στήθος.
Η ερευνητική ομάδα των κοινωνιολόγων από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους (σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες έρευνες) μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι άντρες με υψηλότερη νοημοσύνη επιλέγουν γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος για λόγους αναπαραγωγής, επειδή ο απόγονός τους θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει αυξημένη νοημοσύνη, ενώ αν είναι κορίτσι, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει στο μέλλον και εκείνο μεγάλο στήθος.
Άλλοι κοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι η σχέση μεταξύ του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα και της νοημοσύνης της, έγκειται στις γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες που προσδιορίζουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους, ενώ βοηθούν και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πηγή: sofokleousin.gr