Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Beauty, D.I.Y. beauty ideas
Photo credits: Pinterest


H σοκολάτα, εκτός από το ότι μας δίνει ευχαρίστηση, όταν την καταναλώνουμε, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Για παράδειγμα,


  1. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικές ιδιότητες.
  2. Δίνει λάμψη στην επιδερμίδα μας 
  3. Αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου που συσφίγγει τους πόρους και εξασθενίζει σημάδια ή ουλές.  
  4. Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, επιβραδύνοντας την εμφάνιση των πρώτων γραμμών και των ρυτίδων.
  5. Είναι κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες.


Και φυσικά, μιλάμε για τη μάσκα σοκολάτας, τη νέα τάση που δείχνει να επικρατεί όλο και περισσότερο στον χώρο της ομορφιάς.  Αν λοιπόν θέλετε να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας με μάσκα σοκολάτας, χωρίς να δαπανήσετε μεγάλα ποσά σε κάποιο beauty salon, δείτε τον τρόπο για το πώς μπορείτε να την εφαρμόσετε  μόνες σας, στο σπίτι.
Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που θα ακολουθήσετε:


Κατ' αρχήν, η μάσκα αυτή δεν χρειάζεται ψήσιμο. Εκείνο όμως που θα σας συστήσουμε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστα ή οργανικά υλικά.  

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:-
  • 1 καθαρό, στεγνό μπωλ για να αναμείξετε τα υλικά
  • Κουτάλι ή σπάτουλα
  • 1/3φλυτζανιού μαύρης σοκολάτας σε σκόνη ή σε "σταγόνες" σοκολάτας. Στο σημείο αυτό να  σας συστήσουμε να προτιμήσετε προτιμήστε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, θεωρείται ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα. 
  • ¼ φλυτζάνι γιαούρτι (που περιέχει alpha hydroxyl acid, δηλαδή μια κατηγορία οξεων που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών ενώ δίνει φυσική λάμψη στην επιδερμίδα). Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή sour cream στην ίδια ποσότητα. Αν είστε από εκείνες που επιλέγετε οργανικά υλικά ή φρούτα, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας avocado που θα πρέπει να πολτοποιήσετε για να το αναμείξτε ικανοποιητικά με τα άλλα υλικά. 
  • ¼ cup Μέλι Tο μέλι είναι ένα δραστικότατο ενυδατικό υλικό, ένας αντιβακτηριδιακός παράγοντας και βοηθά στον καθαρισμό των πόρων. 
  • 3 κουταλιές της σούπας κουάκερ – Γνωστό σαν ενυδατικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας  το κουάκερ είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής. Παραλείψτε αυτό το υλικό αν θέλετε η μάσκα σας να είναι σε μορφή σιροπιού σοκολάτας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε:-


 1: Αν δεν μπορείτε να βρείτε σκόνη κακάο αλλά έχετε "σταγόνες" μαύρης σοκολάτας, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να λυώσετε τη σοκολάτα, είτε στο  microwave είτε στον φούρνο (σε μπαιν μαρι, καλύτερα). Βάλτε τις σταγόνες ή τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπωλ ειδικό για το microwave και αφήστε το να ζεσταθεί για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι ένα λεπτό, το πολύ, χωρίς όμως το μείγμα να μετατραπεί σε υγρό. Μόλις η σοκολάτα μαλακώσει και μπορείτε να την ανακατέψετε - με απαλές κινήσεις- σημαίνει ότι είναι έτοιμη.  Σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε τον φούρνο, βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπωλ και αφήστε τη να ζεσταθεί για 3 λεπτά.
Αν έχετε σκόνη μαύρου κακάο, παραλείψτε το πρώτο βήμα και περάστε στο νο 2.
 2: Σε ένα καθαρό, στεγνό μπωλ, αναμείξτε όλα τα υλικά  και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
 3: Αν σκοπεύετε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα μάσκας για να τη χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή, και πάλι, στο μέλλον, ή για να τη μοιραστείτε μαζί με φίλες σας, είναι να χρησιμοποιήσετε τις πολλαπλάσιες ποσότητες των υλικών πριν τα αναμείξετε.   
4 : Αν σας μείνει λίγη σοκολάτα, κλείστε την σε ένα πεντακάθαρο, στεγανό δοχείο και φυλάξτε την στο ψυγείο. Για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα, φροντίστε να τη θερμάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 δευτερόλεπτα ή βάλτε την σε ένα μικρό σκεύος και ζεστάνετέ την για 3 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν την εφαρμόσετε στο δέρμα σας, αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι πολύ απλό να χρησιμοποιήσετε  αυτή τη μάσκα. Απλώστε την στο πρόσωπό σας όπως κάνετε και με κάθε άλλη μάσκα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Για να την απλώσετε, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο ή τα δάχτυλά σας ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στην επιδερμίδα σας. Αφήστε τη στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την ξεπλένοντάς την με χλιαρό νερό. Τέλος, σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή απαλή πετσέτα και απολαύστε την απαλή, αναζωογονημένη επιδερμίδα σας.