Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

14 πράγματα που πρέπει να έχετε στην τσάντα μαιευτηρίου

Lifestyle

«Καταβροχθίσατε» κυριολεκτικά τον οδηγό νέων μαμάδων -ακόμα και τα περιεχόμενα. Έχετε ήδη έτοιμο το παιδικό δωμάτιο από τον 6ο μήνα. Γεμίσατε την παιδική ντουλάπα με όλα τα ζιπουνάκια του κόσμου. Και τώρα που το μωράκι σας είναι προ των πυλών, τι μένει;

Μα φυσικά, το τελευταίο αλλά καθόλου αμελητέο: το πακετάρισμα της τσάντας που θα πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο. Μια «επιχείρηση» που καλύτερα να έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον τρεις βδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του τοκετού σας. Γιατί, όπως ξέρετε, αυτά τα πλασματάκια είναι ανυπόμονα μερικές φορές.


Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημειώστε τι πρέπει να έχει οπωσδήποτε η τσάντα της μέλλουσας μαμάς. Κι αν ξεχάσαμε κάτι που σας φαίνεται σημαντικό, προσθέστε το ελεύθερα στη λίστα.

  • Τα «πρακτικά» της εγκυμοσύνης
Τι εξετάσεις κάνατε; Τι σας συνέστησε ο γιατρός σας; Πώς εξελίχθηκε η εγκυμοσύνη σας;  Κάθε πληροφορία που μπορείτε να δώσετε στο προσωπικό του μαιευτηρίου είναι παραπάνω από χρήσιμη όταν έρθει η πολυπόθητη στιγμή. Γι’ αυτό, μην αφήσετε στο σπίτι ούτε χαρτάκι.
  •  Κάτι ελαφρύ για τη μέρα, κάτι χαλαρό για τη νύχτα   
Όταν ξεκινήσετε τον θηλασμό, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ανάλαφρο νυχτικό για πρακτικούς λόγους. Όσο για τις πρωινές ώρες που μπορεί να κάνετε και μία βόλτα στους διαδρόμους, ένα ζεστό νυχτικό θα σας φανεί χρήσιμο.

  • Παντόφλες που τις φοράτε και δεν σας φοράνε
Προτιμήστε αυτές που δεν έχουν λουράκι στο πίσω μέρος. Η ευκολία είναι στο χέρι σας -ή στο πόδι σας.

  • Μπιμπερό και γάλα: τα αυτονόητα
Αν χρειαστεί ή θελήσετε να συνδυάσετε τον θηλασμό με το βρεφικό γάλα σε σκόνη, καλύτερα να έχετε στην τσάντα ένα μπιμπερό και ένα κουτί γάλα, για παν ενδεχόμενο.

  • Το εσώρουχο της γιαγιάς
Όσο κι αν υποτιμούσατε εκείνο το παλιό εσώρουχο γιγαντιαίων διαστάσεων, ήρθε η ώρα να σας φανεί σούπερ χρήσιμο στο μαιευτήριο. Εξάλλου, μπορεί να λερωθεί εύκολα λόγω της κατάστασης, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μην το καταστρέψετε.

  • Ένα νεσεσέρ επειγόντως
Εννοείται πως δεν χρειάζεται να είστε στην τρίχα περιμένοντας να έρθει στον κόσμο το μωράκι σας ή αμέσως μετά τον τοκετό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας και να πλύνετε τα δόντια σας, για να νιώσετε λίγο καλύτερα. Πετσέτα προσώπου, χτένα, λαστιχάκι μαλλιών, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα είναι όλη κι όλη η λίστα με τα βασικά είδη περιποίησης που θα σας βοηθήσουν να τη βγάλετε «καθαρή» από άποψη υγιεινής. Ιδανικά, προτιμήστε μια οδοντόκρεμα αποκλειστικά σχεδιασμένη για τη στοματική φροντίδα κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, όπως η.

  • Όταν η μνήμη δεν αρκεί… στιλό, χαρτί, ρολόι
Τι ώρα ήταν όταν κοιτάξατε το ρολόι την τελευταία φορά που θηλάσατε; Σημειώστε για να έχετε ένα χρήσιμο ημερολόγιο ταΐσματος.


  • Βρουμ, βρουμ με ασφάλεια
Προφανώς δεν θα βάλετε στην τσάντα το βρεφικό καθισματάκι αυτοκινήτου.
Αλλά είναι στα SOS που πρέπει να θυμηθείτε πριν φύγετε απ’ το σπίτι.
Ορισμένα  μαιευτήρια μάλιστα, δεν θα σας αφήσουν καν να φύγετε αν δεν δουν το ειδικό καρεκλάκι στο πίσω κάθισμα.

  • Πού την κεφαλήν κλίναι
Όσο καλό κι αν είναι το μαξιλάρι του μαιευτηρίου, συγκρίνεται με τη ζεστασιά, την άνεση και τη μυρωδιά του δικού σας; Αν μάλιστα θέλετε να είστε άνετη όταν θηλάζετε, με ένα μαξιλάρι σε σχήμα V θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

  • Σύγκαμα; Ε και;
Η αποστολή «αλλαγή πάνας» θα ξεκινήσει από την πρώτη μέρα και χρειάζεστε πολεμοφόδια για να ριχτείτε στη μάχη κατά του τρομερού εχθρού που ονομάζεται σύγκαμα. Ευτυχώς, η FREZYDERM σας έχει το πιο δυνατό «όπλο». Την κρέμα αλλαγής πάνας Baby Cream που προφυλάσσει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού από τους ερεθισμούς και το το απομονώνει από την υγρασία, δημιουργώντας φραγμό προστασίας.
  
  • Σερβιέτες οι αναντικατάστατες
Μετά τον τοκετό, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια σχετική αιμορραγία, οπότε λάβετε τα μέτρα σας, εξοπλίζοντας την τσάντα με τα απαραίτητα.

  • Βελούδο τα χέρια της μαμάς
Η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία και τα μαιευτήρια είναι συνήθως ξηρή αλλά δεν θέλετε να παίρνετε αγκαλιά το μωράκι σας με σκασμένα χέρια. Η Dermofilia Hand Cream θα τα κρατήσει ενυδατωμένα και μαλακά. Ρίξτε ένα σωληνάριο στην τσάντα.

  • Πάνα και ζιπουνάκι για το πιο γλυκό μωράκι 
Όταν λέμε πως ο ερχομός του μωρού φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή σας, κυριολεκτούμε! Γεμίστε την τσάντα με μπόλικα ζιπουνάκια, σκουφάκια, πάνες, κουβερτούλες, πλεκτά γαντάκια για να μην ξύνει το προσωπάκι του… όρεξη να έχετε να το αλλάζετε!

  • Τελευταία στη λίστα… η τηλεφωνική λίστα
Πώς θα διαδώσετε τα χαρούμενα νέα χωρίς κινητό; Βεβαιωθείτε μόνο ότι έχετε στις επαφές όλους τους αγαπημένους σας φίλους.

Ξαναδιαβάστε τη λίστα, τσεκάρετε, πακετάρετε και… καλά γεννητούρια!    Πηγή: frezyderm.gr