Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μάχη με το χρόνο για ένα νικητή

    Photo: © Cátia Castel-Branco

Μάχη με το χρόνο για τον νικητή της Eurovisiοn - Πρώτος στη λίστα για μόσχευμα


Ως «μάχη με το χρόνο» χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πορτογάλου μεγάλου νικητή της Eurovision, Σαλβαδόρ Σομπράλ, όπως έγραψε η εφημερίδα Correio da Manha.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, ο 27χρονος Σαλβαδόρ νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Santa Cruz της Λισαβόνας και βρίσκεται
στην πρώτη λίστα με τους λήπτες καρδιάς. Αυτό σημαίνει πως το πρώτο συμβατό μόσχευμα που θα βρεθεί θα πάει στον 27χρονο.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται «σταθερή, αλλά κρίσιμη».


Ο Σομπράλ που πάσχει από μία σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια περιμένει το πολυπόθητο συμβατό μόσχευμα, ώστε να προχωρήσει στην επέμβαση.
«Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί δότης όσο το δυνατόν συντομότερα» εξομολογήθηκε συγγενής του νεαρού καλλιτέχνη.
Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ, πρώην φοιτητής Ψυχολογίας, κέρδισε τις καρδιές των Ευρωπαίων και την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision που διεξήχθη στις 13 Μαΐου στο Κίεβο, με την αισθαντική τζαζ μπαλάντα «Amar Pelos Dois» («Αγάπη για δύο»)

Μετά τον θρίαμβό του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, έδωσε έναν αριθμό συναυλιών, ωστόσο τον Αύγουστο ακύρωσε εμφανίσεις, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.


   
                            Photo: © Cátia Castel-Branco

Ο Σομπράλ έδωσε μία συγκινητική συναυλία στις 8 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Ate já" («Θα σας δω σύντομα»).
Πριν από τη συναυλία ανακοίνωσε σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση ότι θα σταματήσει για λίγο, λόγω των προβλημάτων υγείας του.
«Κανείς σ' αυτόν τον κόσμο δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η διακοπή. Ίσως ο Θεός, ίσως ένας εξωγήινος», είχε πει.


Σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook για τους θαυμαστές του στις αρχές Σεπτεμβρίου έγραψε:
«είναι ώρα να δωρίσω το σώμα μου στην επιστήμη»
Η νίκη του στη φετινή Eurovision τον έκανε όχι μόνο έναν αγαπητό και αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη, αλλά και εθνικό ήρωα στην Πορτογαλία.

Ακούστε το τραγούδι με το οποίο κατέκτησε τη Eurovision






Πηγή: protothema.gr