Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η έντονη προπόνηση (ή κάποιο νέο άθλημα) μπορεί να δημιουργήσει πόνο στους μυς. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να απαλλαγείτε από τον πόνο. Διαβάστε τους πέντε καλύτερους!

1. ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ
Αν και δεν υπάρχουν σαφή οφέλη των διατάσεων πριν και μετά την προπόνηση, οι διατάσεις βοηθούν στην επαναφορά του σώματος στη φυσική του θέση. Εάν αισθάνεστε άβολα μετά την άσκηση, δοκιμάστε στατικές διατάσεις (όπως το να ακουμπήσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας) για έως 30 δευτερόλεπτα για να ανακουφιστείτε.
2. ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟ
Ένα ρολό αφρού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στους μυς ώστε να απελευθερωθεί η ένταση και να απαλύνετε τον πόνο. Θα το βρείτε online ή σε μαγαζιά με αθλητικά είδη. Αυτοί οι κύλινδροι είναι θαυματουργοί. Εάν χρειάζεστε άμεση ανακούφιση δοκιμάστε να χρησιμοποιήστε μία μπάλα του τένις – είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του πόνου.
3. ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΣΑΣ
Εάν έχετε βάλει ένα συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας, είναι δελεαστικό τον να κάνετε συνεχώς έντονη προπόνηση. Το να μη ξεκουράζεστε όμως μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από καλό. Για αρχή, το να πιέζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, όμως πιο σημαντικό, οι μύες σας ΠΡΕΠΕΙ να ξεκουράζονται. Όταν σηκώνετε βάρη οι ίνες των μυών σας σκίζονται και αποκαθιστώνται όταν ξεκουράζεστε. Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από τις προπονήσεις σας, ξεκουραστείτε για λίγο!
4. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΡΥΟ Ή ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ
Ένα κρύο μπάνιο μετά την προπόνηση θα συσφίξει τα αιμοφόρα αγγεία και θα μειώσει το πρήξιμο. Εάν οι μύες σας έχουν φλεγμονή, τραυματισμούς ή πονάνε έπειτα από μια έντονη προπόνηση, ένα κρύο μπάνιο θα σας ανακουφίσει. Η θερμότητα από την άλλη βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν κατευθύνοντας τη ροή του αίματος προς τις περιοχές που πονούν ώστε να εξαλείψουν γρήγορα τον πόνο και την ακαμψία.
5. ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Το περπάτημα, η κολύμβηση, η γιόγκα ή το αργό τρέξιμο μπορούν να γίνουν με χαμηλή ένταση για να ανακουφίσουν τον πόνο. Αυτό το είδος της άσκησης αποκαλείται «ενεργή αποκατάσταση» και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος στους μύες σας χωρίς να τους πιέζει και βοηθά στην αποκατάστασή τους πριν επιστρέψετε στην κανονική σας προπόνηση! Βάλτε στο πρόγραμμά σας μια ημέρα ξεκούρασης και μία ημέρα ενεργής αποκατάστασης ανάμεσα στις έντονες προπονήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Πηγή: www.gr.oriflame.com