Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρόταση βιβλίου...Αγώνες κυριών!

Πολιτισμός, Βιβλίο, από την Ε. Κάντζα, 29/03/2017

Γιατί το επέλεξα...

"Βιβλίο των Λία Ζώτου και Θοδωρή Καραγεωργίου, έχω διαβάσει και στο παρελθόν. "Σαν τα φύλλα του καπνού", έγινε αμέσως ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, από εκείνα που κρατάνε ακόμη μια τιμητική θέση στη μνήμη μου.
Τώρα, κρατάω στα χέρια μου το "Αγώνες Κυριών". Πριν το επιλέξω,
ξεφύλλισα, κατά τη συνήθειά μου, κάποιες σελίδες του για να δω αν κάτι θα με τραβήξει σε αυτό, αν θα με κερδίσει. Και το κατάφερε. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, εκεί όπου οι συγγραφείς μάς αποκαλύπτουν κάποιες από τις αρχικές στιγμές της γένεσής του, αλλά και στη συνέχεια, σε όποια παράγραφο έπεφτε τυχαία η ματιά μου, κλέβοντας, στα πεταχτά, σκηνές από την εξέλιξή του.
Τώρα, που κρατάω το βιβλίο στα χέρια μου και το απολαμβάνω, ένα εύχομαι...να μην τελειώσει γρήγορα, άσχετα από την πολύ ωραία ροή που το χαρακτηρίζει και από τη λαχτάρα μου να μάθω τι θα γίνει ...παρακάτω. 
Αγώνες Κυριών, είναι ένα ακόμη βιβλίο που θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στα πολύ αγαπημένα μου βιβλία!
Ε.Κ."

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Κρήτη 1896
Σε ένα νησί που αποζητά την ελευθερία του, η Μυρτώ Θεοτοκά, η αρχοντοπούλα που το χαμόγελό της είναι πιο λαμπερό κι από τον ήλιο, θα χάσει τα πάντα. Ο πόλεμος θα της στερήσει τον έρωτα και οι άνθρωποι θα της αρπάξουν μέσα από την αγκαλιά ό,τι αγάπησε περισσότερο κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Η αγαπημένη της φίλη, η Καλλιόπη, θα αρνηθεί την οικογένειά της και τη θέση που οι άλλοι της έχουν δώσει στην κοινωνία, θα πληγωθεί βαριά και θα προσπαθήσει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες της. 

Αθήνα 1919
Στις αρχές του εικοστού αιώνα, σε μια εποχή όπου το γυναικείο φύλο δοκιμάζεται σκληρά, οι δύο αδελφικές φίλες, έχοντας για στήριγμα η μία την άλλη, θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα κυνηγήσουν οράματα ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα αναζητήσουν την ευτυχία, θα παλέψουν με πάθος για τα ιδανικά τους, θα αναμετρηθούν με την ίδια τη ζωή! 

Γιατί όσο συνεχίζεις να αγωνίζεσαι, η ελπίδα θα παραμένει ζωντανή.