Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

For your eyes only...!

Για την ευαίσθητη και τόσο λεπτή περιοχή των ματιών, οι σπιτικές κρέμες με υλικά από τη φύση είναι ό,τι καλύτερο!
Τα μάτια είναι το σημείο του προσώπου που οι συνομιλητές μας κοιτάζουν πρώτο, καθώς φανερώνουν πολλά "μυστικά" της ψυχής, προδίδουν συνήθως τη διάθεση αλλά και... την ηλικία μας! Η επιδερμίδα γύρω από αυτά είναι λεπτότερη από την υπόλοιπη και ιδιαίτερα ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε αυτήν ευκολότερα και πιο έντονα τα σημάδια κούρασης και γήρανσης. Έτσι, αν κάτω από τα μάτια σας έχουν εγκατασταθεί μαύροι κύκλοι και "σακούλες", το μακιγιάζ δύσκολα μπορεί να επαναφέρει την ομορφιά και τη λάμψη της νιότης.
Για να προστατεύσετε την περιοχή των ματιών από την καθημερινή ταλαιπωρία, το στρες και την εξάντληση που υφίσταται ο οργανισμός σας και τις φθορές που επιφέρει ο χρόνος, πρέπει...
...να εξασφαλίζετε 8-9 ώρες νυχτερινού ύπνου, απαραίτητα πριν τις 12.
...να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, με πολλά φρέσκα φρούτα και περιορισμένο αλάτι.
...να πίνετε κάθε μέρα 8-10 ποτήρια νερό.
...να αποφεύγετε την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, να φοράτε γυαλιά ηλίου και να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό.
...να διατηρείτε την υγρασία της επιδερμίδας, με την κατάλληλη κρέμα ματιών.
Η τελευταία συμβουλή σημαίνει ότι, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν ταιριάζει απόλυτα στη δική σας επιδερμίδα και είναι οπωσδήποτε αντιαλλεργικό! Μπορείτε, ωστόσο, να φτιάξετε τη δική σας κρέμα εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά, με συστατικά απευθείας από τη φύση που, σίγουρα, θα αποδειχθούν ευεργετικά.
Μάσκα με αγγούρι
Από τις παλιότερες "συνταγές της γιαγιάς", η μάσκα αυτή θα σας βοηθήσει να "σβήσετε" τους μαύρους κύκλους και να απαλλαγείτε από τις "σακούλες".
Υλικά
½ αγγούρι

Εκτέλεση
Πολτοποιήστε το αγγούρι στο μπλέντερ, βάλτε την πάστα σ' ένα μπολ, σκεπάστε τη με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 20΄, μέχρι να κρυώσει καλά. Απλώστε τη, στη συνέχεια, κάτω από τα μάτια, σ' ένα παχύ στρώμα, αφήστε τη να δράσει για άλλα 20΄ και σκουπίστε τη με καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.

Μάσκα με πατάτα και μαϊντανό
Άλλη μια μάσκα που "εξαφανίζει" τους μαύρους κύκλους, ειδικά μετά από μία... έντονη βραδιά.
Υλικά
1 αρκετά μεγάλη πατάτα
½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο

Εκτέλεση
Τρίψτε την πατάτα στον τρίφτη και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Αναμείξτε, στη συνέχεια, τα δύο συστατικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώστε από μία κουταλιά σούπας από το μείγμα σε δύο μακρόστενα κομμάτια καθαρής γάζας. Απλώνετε από μία γάζα σε κάθε μάτι και αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20΄. Ξεπλύνετε μετά την περιοχή με δροσερό νερό, σκουπιστείτε καλά και συνεχίστε την περιποίηση με τη συνηθισμένη σας κρέμα ματιών.

Μάσκα μόνο με μαϊντανό
Πρόκειται για μια πραγματικά θαυματουργή μάσκα που, σε λιγότερο από ένα μήνα, θα σας ξαναχαρίσει όμορφο, νεανικό, λαμπερό βλέμμα.
Υλικά
1 ματσάκι χοντροκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλύνετε καλά το μαϊντανό, βάλτε τον σ' ένα μπολ και πιέστε τον δυνατά με μια ξύλινα κουτάλα, μέχρι τα φύλλα του να σας "δώσουν" όλους τους χυμούς τους. Προσθέστε μετά μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά και μόλις το μείγμα κρυώσει, ποτίστε σε αυτό δύο κομμάτια βαμβάκι που θα απλώσετε για 10-15΄ στα μάτια. Επαναλάβετε τη διαδικασία οπωσδήποτε 2 φορές την εβδομάδα.

Από την Κάτια Μαστρογιάννη και το www.morethanawoman.gr

Beauty