Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Να το ακούς το ένστικτό σου…


Ένστικτο…σπουδαία λέξη και … τόσο αληθινή. Μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή ή να στη χαλάσει. Μπορεί να σου τη σώσει ή να στην κάνει όμορφη σε μια μόνο στιγμή. Το ένστικτο είναι όμως τελικά αλάνθαστο…τουλάχιστον όταν το αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια και όχι επιλεκτικά.
Βάλτε κάτω ένα- ένα τα κομμάτια της ζωής σας και δείτε καθαρά…

Όποτε ακολουθήσατε το ένστικτό σας, σας είπε κάτι λάθος;

Όποτε το πήρατε στα σοβαρά και το υπολογίσατε με ειλικρίνεια χωρίς επιλεκτική συμπεριφορά σας πήγε εκεί που ήταν καλύτερα ή όχι;
Πιστεύω οτι κάθε άνθρωπος έχει βαθιά μέσα του μια αληθινή εικόνα των καταστάσεων που βιώνει. Μια εικόνα που ο ίδιος βάζει τα κομμάτια της στο παζλ της ζωής του. Άλλοτε ορμώμενος από το συναίσθημα, άλλοτε από τη λογική και σε ορισμένες περιπτώσεις από το ένστικτο του.
Όμως πόσοι από εμάς μπορούμε να αποδεχτούμε αυτό που μας υποδεικνύει το ένστικτό μας και να προσπεράσουμε τα θέλω μας;
Αυτό τελικά είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που καθορίζει στις περισσότερες περιπτώσεις τη ζωή μας.
Το ένστικτο σε προειδοποιεί, σου φωνάζει…αλλά εσύ το χρησιμοποιείς επιλεκτικά γιατί έτσι βολεύει στην κάθε φάση της ζωής σου. Γιατί έχεις μια άρνηση και μια επιμονή ταυτόχρονα να πας εκεί που σε οδηγεί η παρόρμηση σου αλλά και η καρδιά σου.
Όμως μην το υποτιμάς…γιατί συνήθως στο τέλος είναι αυτό που βγαίνει αληθινό και απογυμνώνει μια πλασματική πραγματικότητα που εσύ έπλασες στο μυαλό σου αγνοώντας τα σημάδια του.


Όμως αργά ή γρήγορα όταν βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια τότε ξέρεις μέσα σου ότι πάντα ήξερες απλά δεν ήθελες να το παραδεχθείς. Περισσότερα, ...
Πηγή: toimerologio.me