Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

18 φράσεις που δεν πρέπει να απευθύνουμε στα παιδιά


Τα παιδιά πολλές φορές είναι αρνητικά, αντιδραστικά, δεν συνεργάζονται με τους ενήλικες και επιχειρούν με τις πράξεις τους να σπάσουν τα όρια και τους κανόνες που θεσπίζουν οι γονείς τους.

Το αποτέλεσμα είναι πως με τη συμπεριφορά τους συχνά προκαλούν εκνευρισμό στους γονείς, οι οποίοι σε συνδυασμό και με άλλους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η κόπωση, το στρες, η οικονομική κρίση, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι ευθύνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, οι συγκρούσεις με το σύντροφο, πάνω στο θυμό και τη συναισθηματική τους φόρτιση μπορεί να ξεστομίσουν λόγια που δεν τα εννοούν, χωρίς να τα σκεφτούν και πολύ.
Οι γονείς καλούνται να ανταποκριθούν στο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών χωρίς να διαθέτουν κάποιο βιβλίο με μαγικές συνταγές, που εάν τις ακολουθήσουν πιστά θα κυλήσουν όλα ομαλά και θα έχουν μια άψογη και ισορροπημένη σχέση με τα παιδιά τους, οπότε δικαιολογημένα πέφτουν σε κάποιες παγίδες ή κάνουν κάποια λάθη και μέσα από αυτά μαθαίνουν και βελτιώνονται. (για περισσότερα, πατήστε εδώ).
Πηγή: www.toimerologio.me
lifestyle