Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτό που θες...στο Studio Μαυρομιχάλη!

Izabella Fulop, Αυτό που θες
"Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο αντικειμενική γίνεται. 
Προσπαθώ να ανιχνεύσω, να εντοπίσω και στη συνέχεια να βρω τρόπο να αναδυθεί και να αναδειχθεί μέσα από λόγια που δεν θέλω να ηχήσουν τετριμμένα, η προσωπικότητα, η αξία και το πολύπλευρο ταλέντο που ανακαλύπτω πίσω από τη σπάνια ομορφιά και τη μεταξένια ομιλία  της Izabella Fullop. 
Τη γήϊνη Izabella, αλλά και την αιθέρια.
Tην "αληθινή", αλλά και τη "μετουσιωμένη", σε ένα ρόλο που η ίδια έπλασε για τον εαυτό της, στο δικό της μονόπρακτο... "Αυτό που θες".
Και ακόμη, προσπαθώ ειλικρινά να διαχωρίσω τις δύο "διαστάσεις" της, επειδή θεωρώ ότι η Izabella καλλιτέχνις, θεατρική συγγραφέας,  ηθοποιός, είναι φυσική συνέχεια και συνέπεια της κοπέλλας που στέκεται απέναντί μου- απέναντί σας... Έκφανσή της, τρόπος έκφρασης και αποδέσμευσης των στενών ορίων μιας πραγματικότητας που μας βάζει σε θήκες και καλούπια στενά, αταίριαστα για εμάς.  
Εκτός, ...αν σαν μέσο διαφυγής χρησιμοποιήσουμε την αφηρημένη τέχνη, σαν μέσο διαφυγής και σαν ένα ταξίδι.

Αυτό το ταξίδι, να ξεφεύγεις δηλαδή από την πραγματικότητα...”
Izabella


Πώς; 

Αναπλάθοντάς την σε ένα ψηφιδωτό - ένα άνοιγμα, μια γέφυρα-  που συνδέει τη σκηνή με την  πλατεία, την Izabella με το κοινό και κάθε ένα θεατή ξεχωριστά, σε μια μετάβαση που επιτυγχάνεται και με την ουσιώδη συμβολή του σκηνοθέτη, Γιώργου Νινιού με σκηνικά που υπογράφει ο Tibor Fulop, πατέρας της Izabella."


Κείμενο-Ερμηνεία-Στίχοι:
Ιζαμπέλλα Φούλοπ  
Σκηνοθεσία - Πρωτότυπη Μουσική- Στίχο: Γιώργος Νινιός
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα 
Φωτισμοί-Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης 
Σκηνικά: Tibor Fulop 

Κοστούμια: Demetra Sideri


Δημοσιεύματα...Φωτογραφία: Πέτρος Πουλόπουλος
(πηγή:http://frapress.gr/2016/10/theatriki-parastasi-afto-pou-thes/)

...Είδαμε την θεατρική παράσταση “Αυτό που θες” και ιδού οι εντυπώσεις μας και οι πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις! Ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός Γιώργος Νινιός, σκηνοθετεί έναν μονόλογο γραμμένο από την ίδια την πρωταγωνίστρια, Ιζαμπέλλα Φούλοπ. Το έργο αυτό μιλάει για την ανθρώπινη αποξένωση που ζούμε τη σήμερον εποχή με έναν τρόπο που είναι αδύνατον να μην ακούσεις.  Η πρωταγωνίστριά μας ζει μόνη της σ΄ένα μικρό διαμέρισμα. Εκεί αποκομμένη σχεδόν εντελώς από τον έξω κόσμο φαντάζεται πράγματα και ονειρεύεται διαρκώς, γιατί πλέον μόνο αυτό της έχει μείνει. φωτογραφία: Πέτρος Πουλόπουλος
Αυτά και ποικίλα άλλα βαθιά ερωτήματα θα έρθουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της παράστασης...
 Όμως η σκηνοθετική μαεστρία του Νινιού που τονίζει άψογα την καθηλωτική ερμηνεία της Ιζαμπέλλας δε θα σας αφήσει να αποχωρήσετε πικραμένοι από το θέατρο. Θα φύγετε με μια γλυκόπικρη γεύση, όπως ακριβώς αυτή που δίνει η ζωή (The verve). Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για το εγχείρημα αυτό. Τα σκηνικά και ο φωτισμός χωρίς να είναι κάτι το εξεζητημένο, κάνουν ακριβώς τη δουλειά τους, υπογραμμίζοντας την πρωταγωνίστρια.  Πρόκειται για μια σχολαστικά προσεγμένη δουλειά σε όλους τους τομείς, που αξίζει να δείτε για 100+1* λόγους." Πηγή: http://frapress.gr/2016/10/theatriki-parastasi-afto-pou-thes/"...Ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός σκηνοθετεί έναν σύγχρονο μονόλογο, γραμμένο από την νεαρή Ιζαμπέλλα Φούλοπ, η οποία αναλαμβάνει και ρόλο πρωταγωνίστριας στην εν λόγω παράσταση. Πρόκειται για ένα έργο, ύμνο στην ανθρώπινη μοναξιά και αποξένωση που μαστίζουν το σύγχρονο κόσμο. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό ένα φεγγίτη ελπίδας από όπου αχνοφαίνεται ότι η ζωή δε διέπεται μόνο από την τύχη αλλά και από τις προσωπικές επιλογές...
"Πηγή: http://didee.gr/2016/09/15/avto-pou-thes/

Izabella Fulop, Γιώργος Νινιός
Το έργο, ακροβατώντας ανάμεσα στη φαντασία και στον ψυχρό ρεαλισμό, μιλά για τη μοναξιά και αποξένωση.
COSMETICSDELUX: Αυτό που θες, είναι μια παράσταση που πρέπει να δείτε και μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε. Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα....!