Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Nassos Ntotsikas SS 2017 - Knit Chemistry

«Όταν είσαι δημιουργός, η έμπνευση δεν έχει όρια», υποστηρίζει ο Νάσος Ντότσικας και το αποδεικνύει άλλη μια φορά με τη νέα του συλλογή, “Knit Chemistry” SS 2017, που παρουσιάζει στην επετειακή Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στο Ζάππειο Μέγαρο. 
Ο Έλληνας σχεδιαστής που επαναπροσδιόρισε την έννοια του πλεκτού ρούχου με δημιουργίες υψηλής αισθητικής και ποιότητας, στη συλλογή αυτή, αντλεί την έμπνευση από την Χημεία και τα μεταλλικά στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα: Au, Ar, Cu που αντιστοιχούν στον χρυσό, τον αργυρό και τον μπρούντζο.
Αποτέλεσμα; ''Χημικές ενώσεις'' βαμβακιού και μεταξιού,
μουσελίνας με μπροκάρ πλέκονται και δημιουργούν υφάσματα στις αποχρώσεις των τριών μεταλλικών στοιχείων, του ροζ και του aqua. Αέρινα πλεκτά και πολυτελή υφάσματα «ενδύονται» μία glam αίσθηση, ενώ τα μεταλλικά drape και οι έντονες λάμψεις προσθέτουν μία εντυπωσιακή, βραδινή πινελιά σε μία all day συλλογή, που θα αγαπηθεί πολύ.

Ο σχεδιαστής…
Ο Νάσος Ντότσικας είναι από τους σχεδιαστές που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, λόγω έμπνευσης, ποιότητας και υψηλής αισθητικής, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις collections του.
Στο προσωπικό του «portfolio» συμπεριλαμβάνονται Σπουδές Ενδυματολογίας και Σχεδίου Μόδας στην Accademia di Costume e di Moda di Roma, καθώς και σημαντική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Από εκεί, μεταπήδησε στην υψηλή ραπτική και συνεργάστηκε εξ αρχής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σπουδαία ονόματα της Μόδας.
Το 2011, έχοντας πλέον αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, αλλά και την εξειδίκευση που απαιτούν οι υψηλών προδιαγραφών πλεκτές δημιουργίες, συστήνει το δικό του brand και συμμετέχει αρκετές φορές στην Athens Exclusive Designers Week.
Σε αυτήν, κερδίζει τη διάκριση "Best Trendsetter Award", το 2012.
Το 2013 λανσάρει την πρώτη του συλλογή με νυφικές δημιουργίες και το 2014 αποκτά το δικό του ατελιέ ως χώρο δημιουργίας και φιλοξενίας στιλιστικών ονείρων που γνωρίζει πολύ καλά να μετουσιώνει σε fashion items. Παράλληλα, λανσάρει μια δεύτερη σειρά ρούχων υπό τον τίτλο "Pure/Νassos Ntotsikas".
Fashion
Πηγή: morethanawoman.gr