Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DIOR - TALES OF THE WILD, Episode 3



Επιλέγοντας μια άγρια γη ώστε να γίνεις ένα με αυτή. Βυθισμένος στην απεραντοσύνη της φύσης, εστιάζοντας στην μοναδική σου προσπάθεια, ενώ συγχρόνως διατηρείς μια εγκόσμια νοημοσύνη. Επιλέγοντας το πεπρωμένο σου στο πρόσωπο όλων των αντιθέσεων, αγνοώντας τα σύγχρονα άγχη και την αστική τρέλα. Ο Johnny Depp, ο "Wild Man" του Dior, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τέσσερις άνδρες που στην πραγματική τους ζωή έχουν ακολουθήσει αυτό το σπάνιο μονοπάτι προς την αυθεντικότητα. Μια επιστροφή στο ξεκίνημα κάποιου και στις βασικές αρχές της ύπαρξης που θαυμάζει σε αυτούς τους 4 ανώνυμους και άτυπους ήρωες, γυρίστηκε από το σκηνοθετικό δίδυμο των " Mercenary". Εικόνες που αιχμαλωτίζουν την υπνωτική δύναμη αυτών των νέων "Wild Man" να γίνουν ένα με τη Φύση.

Κάθε επεισόδιο περιγράφει μια ακραία επιλογή ζωής και το σημαίνει να γυρνά κάποιος την πλάτη του στη προδιαγραμμένη μοίρα. Κάθε ένας από αυτούς τους ήρωες που πρωταγωνιστούν αποφάσισε να ζήσει σε ένα περιβάλλον και με ένα ηθικό κώδικα υψηλών προδιαγραφών, συνδυάζοντας τη φυσική δύναμη και την ενδοσκόπηση. Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο "AIZKOLARI" γνωρίζουμε τον Arthur Van der Putten, που αφιερώνει τη ζωή του για να διατηρήσει τις προγονικές παραδόσεις των «Ισχυρών Βάσκων» - μια σειρά υψηλών σωματικών δοκιμασιών που περνά ο ίδιος, με κίνητρο την επιθυμία να ξεπεράσει τον εαυτό του και να μεταδώσει το αρχέγονο μήνυμα. Στο "Solace", που διαδραματίζεται στην Αυστραλία, ο σέρφερ Harrison Roach ζει μόνο για τον ωκεανό και μέσα από αυτόν, βιώνοντας έναν πνευματικό διάλογο με τον εαυτό του και αναζητώντας το τέλειο κύμα, μέρα με τη μέρα. Απρόθυμος για οτιδήποτε θυμίζει σόου, ο ίδιος καλλιεργεί μια πραγματικά στοχαστική φιλοσοφία ζωής. Γοητευμένος από τον τρόπο ζωής των «Gaucho», ο Αυστριακής καταγωγής Jakob Von Plessen ακολούθησε την πορεία των ηρώων της παιδικής του ηλικίας. Σήμερα, απομονωμένος στο μεγαλειώδες τοπίο της Παταγονίας, βρίσκεται σε πλήρη όσμωση με τα άλογά του και καλωσορίζει όσους θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον τρόπο ζωής. Τέλος, ο Ethan Pringle, ο ‘’ορειβάτης με τα γυμνά χέρια’’, γίνετε ένα με το ‘’El Capitan’’, τον περίφημο βράχο που ορθώνεται απέναντι στην έρημο της Καλιφόρνιας. Με εντυπωσιακή γενναιότητα και χάρη, αψηφά το κενό και διερευνά συνεχώς νέους δρόμους, αναζητώντας τη σωματική και πνευματική ανάταση.  
Για λογαριασμό του Dior, το δίδυμο των κινηματογραφιστών Clément Beauvais και Arthur de Kersauson βάλθηκε να ανακαλύψει αυτούς τους μοναδικούς άντρες, με ισχυρή θέληση. Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα αυθεντικών, ‘’αληθινών’’ συναντήσεων, οι δυο καλλιτέχνες ανέλαβαν να «δαμάσουν» αυτούς τους 4 λάτρεις της περιπέτειας, που έχουν αναδείξει τη Φύση σε σκοπό και ιδανικό τους. Γυρίζοντας τον κόσμο για τη δουλειά τους, μερικές φορές είναι αναγκασμένοι να κινηματογραφούν σε ακραίες συνθήκες, προκειμένου να πιάσουν πραγματικά αυθεντικές στιγμές. 
Επέλεξαν να καταγράψουν τους χαρακτήρες των 4 ανδρών σε αναμορφικό φιλμ 16 χιλιοστών, που σπανίζει πια. Οι εικόνες που αποτύπωσαν έχουν ένα μοναδικό κόκκο και πραγματικά πάλλονται, με έναν τρόπο που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τα πορτρέτα αυτών των μοναχικών, στοχαστικών και μετριοφρόνων ηρώων. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιλέξει τη σκληρή δουλειά και την περισυλλογή, καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών με περισσή μαεστρία και δεν υπάρχει τίποτε σ’ αυτή τη γη που θα μπορούσε να τους κάνει να θέλουν να βρίσκονται κάπου αλλού.

#dior #talesofthewild