Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το πολύπλοκο μυαλό της γυναίκας...!

 

Είναι συχνά που νιώθω οτι ο εγκέφαλός μου θα βγάλει καπνούς από την υπερβολική χρήση…και δεν είναι αστείο κυριολεκτώ. Μια γυναίκα, μάνα, σύντροφος, νοικοκυρά και φίλη έχει κάθε λόγο στο τέλος της μέρας να νιώθει οτι το μυαλό της θα εκραγεί!
Ειδικά τον πρώτο μήνα της νέας σεζόν που έχει από το να ντύσει βιβλία …μέχρι να βάψει μαλλιά. Το μυαλό της γυναίκας λειτουργεί με τρελούς ρυθμούς καθημερινά και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Εσύ που είσαι μάνα σίγουρα με καταλαβαίνεις.
Έχεις ήδη ξεκινήσει το ντύσιμο των βιβλίων, τον αγώνα για να βρεις επιχειρήματα και να πείσεις τα παιδιά σου να κοιμηθούν νωρίς, έχεις στριμωχτεί στα jumpo, public, πλαίσιο μαζί με πολλούς ακόμα γονείς που έχοντας τη λίστα στα χέρια τους προσπαθούν να μην ξεχάσουν κάτι από αυτά που ζήτησε η δασκάλα και τρέχεις παράλληλα για τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις που δε σταματούν ούτε λεπτό.
Πως τα καταφέρνεις όλα τελικά;
Μα με το χάρισμα που σου έδωσε η φύση να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα.
Το χάρισμα που σε «καταδυναστεύει» γιατί όλοι ξέρουν οτι μπορούν να επενδύσουν στο μυαλό σου και στις ικανότητές σου.



Και εσύ τους αφήνεις γιατί κατά βάθος είσαι «συγκεντρωτική» και δεν αφήνεις και κανέναν άλλον να σου πάρει τα πρωτεία σε αυτή τη μοναδική γυναικεία πρωτιά της πολυπλοκότητας του μυαλού.
Δεν ξέρω για σένα αλλά αυτή είμαι εγώ…τρέχω να τα προλάβω όλα, γκρινιάζω ενίοτε, αλλά δεν μοιράζω και αρμοδιότητες για να ελαφρύνω την καθημερινότητά μου.
Απλά κάποιες ώρες σαν και αυτήν αναρωτιέμαι γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου;


Αυτό είναι μάλλον το control freak που είθισται να αποκαλούν όλους εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να κρατούν στα χέρια τους τον έλεγχο των καταστάσεων καθημερινά. Και είμαι ένας από αυτούς…Δεν θέλω να πάρω τα εύσημα απλά τον πόνο μου γράφω…Γιατι αν μπορούσα να το ελέγξω ίσως η ζωή μου να ήταν πιο cool.



Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι οτι κανείς δεν καταλαβαίνει το μέγεθος των υποχρεώσεων που σε «στοιχειώνουν» κάθε μέρα και αυτό είναι που σε αποτελειώνει…
Αλλά να έχει τη γοητεία του όλα αυτό…μια δημιουργικότητα, μια κούραση που μ’ ένα περίεργο τρόπο σου δίνει επιπλέον ενέργεια…Γιατι πολύ απλά η πολυπλοκότητα του γυναικείου μυαλού είναι γοητευτική και πρώτα απ’ όλα για σένα που τη νιώθεις και την αναγνωρίζεις.
Και φυσικά για την επιβράβευση όταν αυτή έρχεται από τα χείλη των μικρών πλασμάτων που έχει κάθε σπίτι και συνειδητοποιείς οτι κάτι έχεις κάνει καλά.
Η ατάκα της κόρης μου όταν με είδε να γράφω ακατάπαυστα ετικέτες σε βιβλία, ντοσιέ, τετράδια και κουτιά από μαρκαδόρους ήταν καταλυτική…
-Μαμά δε βαριέσαι που έχεις να γράψεις όλα αυτά;

-Οχι παιδί μου το απολαμβάνω….απάντησα εγώ…
Και τότε εκείνη είπε όλο νόημα…
Η μαμά είναι cool!!!
Τελικά τι είμαι control freak ή cool;
Είμαι απλά Γυναίκα…
το κείμενο το πήραμε απο το www.toimerologio.me

 το ημερολόγιο μιας γυναίκας, λύσεις, κείμενο