Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Μύρισε Λουμίδης, μύρισε καφές...ελληνικός!"

Τo Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία ανακαινίστηκε και σας περιμένει...!


84 χρόνια πριν, το 1932 ιδρύθηκε το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία. 84 χρόνια μετά, στην ίδια ακριβώς θέση εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο πλέον κατάστημα της Οικογένειας Λουμίδη.
                                
Ήχοι και αρώματα μιας άλλης εποχής αναβίωσαν σήμερα στο πλήρως ανακαινισμένο Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία. Μέσα σε ένα ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα χαράς και βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Καφεκοπτείου επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια.

Ο εξωτερικός χώρος του Καφεκοπτείου Λουμίδη, σε χρώμα μπλε, Ελληνικό
                                               
Η Οικογενειακή Επιχείρηση Λουμίδη, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ το 1920, γιόρτασε το άνοιγμα του ανακαινισμένου του καταστήματος σε μία ειδική εκδήλωση. Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε έναν ανανεωμένο χώρο, όπου η αίγλη του παλαιού καταστήματος ξαναζωντάνεψε σε ένα νέο, εντυπωσιακά διαμορφωμένο χώρο.
Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον, όπου οι αξίες παραμένουν διαχρονικά αναλλοίωτες, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες γύρω από τον κόσμο του καφέ, δοκιμάζοντας τις πιο εκλεκτές και αρωματικές ποικιλίες φρεσκοκομμένου καφέ. Από τη γευστική δοκιμή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πλούσια εδέσματα μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Τα τραγανά βουτήματα, τα λαχταριστά λουκούμια, οι μαρμελάδες για όλα τα γούστα, τα γλυκά του κουταλιού ήταν μόνο μερικές από τις επιλογές που είχαν στη διάθεση τους οι παρευρισκόμενοι.

Ο εσωτερικός χώρος του Καφεκοπτείου Λουμίδη και οι τυχεροί παρευρισκόμενοι
Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Δεύτερης και Τρίτης γενιάς της οικογένειας Λουμίδη, οι οποίοι αφού αναφέρθηκαν στην ιστορία της επί 96 ετών οικογενειακής επιχείρησης, καλωσόρισαν και ξενάγησαν τους καλεσμένους στο καφεκοπτείο. Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα ποιοτικά προϊόντα που εμπορεύεται το δίκτυο των καταστημάτων Λουμίδη ενώ, δεν παρέλειψαν να συγχαρούν το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του καταστήματος. 
Η παρουσίαση του Καφεκοπτείο από την Οικογένεια Λουμίδη
Κλείνοντας τόνισαν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η δεύτερη και η τρίτη γενιά της οικογένειάς μας βρίσκεται σήμερα εδώ για να γιορτάσει το χαρμόσυνο αυτό γεγονός της ανακαίνισης του νέου καταστήματος που σηματοδοτεί την πορεία της επιχείρησης στο μέλλον. Το κατάστημα σταθμός στην ιστορία μας συνεχίζει με σεβασμό την μακρόχρονη ιστορία του καφέ και διατηρεί ζωντανή την παράδοση, διαιωνίζοντας τα «Καφεκοπτεία Λουμίδη». Με οδηγό την εμπειρία και τη γνώση 96 ετών συνεχίζουμε ακατάπαυστα να χτίζουμε τις αξίες, το όραμα των ιδρυτών μας και τις σχέσεις με τους πελάτες μας.

Δεύτερη και τρίτη γενιά Οικογένειας Λουμίδη

"Πριν κλείσω, αυτό το πρώτο μικρό αφιέρωμα στη σημερινή επίσκεψή μου στο ανακαινισμένο Καφεκοπτείο Λουμίδη, ύστερα από σχετική πρόσκληση (για την οποία και ευχαριστώ πολύ όλους τους συντελεστές), θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμη.
Ήταν μια ξεχωριστή μέρα, σήμερα, ένα ξεχωριστό press event, γεμάτο μνήμες, ιστορικές αναδρομές και αναφορά γεγονότων σχετικά με τη δημιουργία και τη γένεση του Καφεκοπτείου Λουμίδη. Οι συνεχιστές του πολύ σημαντικού αυτού Καφεκοπτείου, η δεύτερη και τρίτη γενιά Λουμίδη, μας έκαναν κοινωνούς μιας κατά τα άλλα οικογενειακής υπόθεσης που έμελλε να γίνει Ελληνική και να μας κάνει όλους περήφανους. 
Ζεστή ατμόσφαιρα, εικόνες και ευωδιές καφέ και εδεσμάτων, γεύση ενός λικέρ που αν το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε, σοκολάτα ρόφημα με γεύση μπανάνα, μπισκοτάκια, λουκούμια με καρύδα, βανίλια, καραμέλες και χίλιοι άλλοι πειρασμοί που θα σας κάνουν να αισθανθείτε το παρελθόν να σμίγει ιδανικά με το παρόν με προορισμό το μέλλον μέσα από γέφυρες μοναδικής, απολαυστικής γεύσης. 
Όποτε μπορείτε, με την πρώτη ευκαιρία, πηγαίνετε μόνη σας, με μια φίλη ή με τα παιδιά σας (το καλύτερο) να επισκεφθείτε το Καφεκοπτείο Λουμίδη στη γωνία Αιόλου και Πανεπιστημίου. Και εκεί, ζητήστε από το ευγενέστατο, χαμογελαστό και πρόθυμο προσωπικό του Καφεκοπτείου, την ψυχή του, όπως ένοιωσα σήμερα για να είμαι ειλικρινής, να σας ξεναγήσει στο χώρο του και στις λιχουδιές του. Και σας υπόσχομαι... Θα περάσετε υπέροχα!"
Ε. Κάντζα, για το CosmeticsDelux


event. καφές Λουμίδη, press day