Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Carolina Herrera...Come mi piace!


Τι είναι η Μόδα, τελικά; Κάτι που δημιουργούμε μόνες μας, κάτι που μας μαθαίνουν οι haute couturieurs, κάτι που αρέσει σε εκείνους ή κάτι που αρέσει σε εμάς; 
Είναι η εξωτερική μας εμφάνιση και οι στυλιστικές επιλογές μας, ή κάτι που εκπέμπουμε εμείς οι ίδιες;
Όπως και αν ορίσουμε τη μόδα, όπως και αν οριοθετήσουμε το style, γεγονός είναι ότι τη Μόδα δεν πρέπει να την ακολουθούμε τυφλά. Πρέπει να κρίνουμε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται τι είναι εκείνο που μας πάει και μας κολακεύει, ποια ρούχα, ποιο στυλ ταιριάζει στο σωματότυπό μας, με ποιόν τρόπο πρέπει να επιλέγουμε τις ενδυματολογικές προτιμήσεις  μας ώστε να προσθέτουν, τελικά, στην εμφάνισή μας.
Και προσοχή στους συνδυασμούς. Αυτό το τονίζω ιδιαίτερα καθώς πρόσφατα, είναι της μόδας οι διάφοροι, και τολμηροί ακόμα, συνδυασμοί, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να μας ξεφύγει και το αποτέλεσμα να είναι τελικά ακριβώς αντίθετο από εκείνο το θετικό που επιδιώκουμε.
Προσωπικά, σε περίπτωση που θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να είστε όσο πιο κοντά στη Μόδα γίνεται, θα σας συμβούλευα το εξής. 
Βρείτε κάποιο μοντέλο που έχει περίπου τον ίδιο σωματότυπο με εσάς και επιλέξτε ένα fashion outfit που σας αρέσει πολύ. Τότε, αν δεν μπορείτε, για διάφορους λόγους, να έχετε τα συγκεκριμένα ρούχα, αντιγράψτε τα όσο πιο πιστά γίνεται. 
Και προσοχή, με αυτό, δεν θέλω να πω να αντιγράφετε, σαν ένα είδος πνευματικής κλοπής, τις δημιουργίες άλλων, λέω απλώς να προσπαθήσετε να πλησιάσετε τις ορθές στυλιστικές επιλογές ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο τους, που σέβεστε και εκτιμάτε.
Και για να γίνω όσο πιο σαφής γίνεται αναφορικά με όσα έχω αναφέρει μέχρι στιγμής, επέλεξα τη φωτογραφία που βρίσκεται στην αρχή αυτού του κειμένου, για 2 συγκεκριμένους λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι πρόκειται για ένα σύνολο που υπογράφει μία από τις πολύ αγαπημένες μου σχεδιάστριες μόδας, αν όχι η πιο αγαπημένη απ' όλες, η Carolina Herrera, από τις πιο κομψές γυναίκες όλων των εποχών.
Carolina Herrera

Και ο δεύτερος είναι ότι για εμένα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό. Άν και οι χρωματολογικές επιλογές του ρούχου και της τσάντας είναι αντίστοιχα άσπρο-μαύρο και μαύρο, είναι ό,τι πιο μοντέρνο, διαχρονικά, γίνεται, όταν μιλάμε φυσικά για μια εμφάνισή μας σε cocktail hour ή βραδυνή, δηλαδή μια απόλυτα chic και κομψή εμφάνιση, αν και καθόλου αυστηρή. Κάτι που οφείλεται στο διακριτικό motif του υφάσματος, αλλά και στο θηλυκό, φωτεινό χρώμα των pumps. Κόκκινο...! Μια απόχρωση στην οποία η Carolina Herrera δεν λέει συχνά όχι...

Carolina Herrera, 2013 Collection
Αυτά προς το παρόν. Πολύ σύντομα και πάλι, θα μιλήσουμε και για Μόδα, γενικά, αλλά και για την Carolina Herrera, ειδικότερα.
Γνώμες σας, απόψεις, προτάσεις (ακόμα και για έναν συνδυασμό για ένα outfit που προτιμάτε), ιδέες σας, εν πάση περιπτώσει θα χαρώ να λάβω στο cosmeticsdeluxblogspot@gmail.com
Σας περιμένω...

fashion, Carolina Herrera