Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΙ ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ, του ΝΙΚΟΥ ΣΚΟΡΙΝΗ


ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΚΟΡΙΝΗ

Η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ» του Νίκου Σκορίνη, θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 20:00, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.

Θεοδόσης Πελεγρίνης
Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και π. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Σεβεστάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Φωτεινή Βάκη
Επ. Καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Την Εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Θάνος Σιαφακάς, δημοσιογράφος.


Ένα εξαιρετικό, πολιτικό μυθιστόρημα με δυναμική, περιπετειώδη πλοκή.

Οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων αναπλάθουν μια τοιχογραφία της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της Ελλάδας. Η ιστορία αμέσως μετά τον πόλεμο έως και τις ημέρες μας. Οι ήρωες του, νεολαίοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, όλοι αντιπροσωπευτικοί χαρακτήρες του σύγχρονου Έλληνα, και η ταυτότητα της εποχής που τους διαμόρφωσε. Ζουν μέσα σε έναν κόσμο που αποθεώνει τον μικροαστισμό και την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού. Ζουν σ¨ ένα μοντέλο ανάπτυξης που «έδινε φαΐ στο παρόν, υποθήκευε το μέλλον».
Προσπαθούν, κάνουν λάθη, πέφτουν θύματα στις σειρήνες του ατομικισμού, ανακαλύπτουν τις κρυμμένες αλήθειες. Κάποιοι λίγοι, δεμένοι με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας, αγωνίζονται, αναζητούν νέους προσανατολισμούς και συνεχίζουν, μέσα από την πίστη στις αξίες της αγάπης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, να ψάχνουν το πέρασμα σ’ έναν καλύτερο κόσμο.

Αμφισβητείται από πολλούς η ύπαρξη της θείας δίκης, αλλά στη θέση της υπάρχει σίγουρα η δίκαιη ανθρώπινη τιμωρία.
Και αυτό συνέβη πάντα, χωρίς εξαιρέσεις, όταν η απληστία των ολίγων ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής ανοχής.

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Εργάστηκε στον χώρο της μουσικής και του βιβλίου ως επιχειρηματίας επί τριάντα πέντε χρόνια. Υπήρξε εκδότης του περιοδικούΆσμα το Ελληνικόν (1995). Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και συμμετέχει πολλά χρόνια στα κοινά για έναν καλύτερο κόσμο. Το 2012 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα Δυτικοανατολικά της Γης, από τις εκδόσεις Καμπύλη.

Αθήνα 2016
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 416
Τιμή: 15,50 € (με ΦΠΑ