Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΩΦΕΛΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το Φαρμακείο Γκιούρδα...!


Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σας το κείμενο (και τις φωτογραφίες), με το οποίο, το Φαρμακείο "Χριστίνα Γκιούρδα", μέσα από τη σελίδα του στο facebook, μας ενημερώνει για μια τροφή που εντάσσουμε πολύ συχνά στη διατροφή μας: τα αυγά. Απολαύστε το...

"Αν ανήκετε στους ανθρώπους που αγαπούν τα ‪#‎αυγά‬,  μην αισθάνεστε ενοχή.
Είναι πραγματικά μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή με πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και σίδηρο.
Ας δούμε αναλυτικά την αξία τους:

▶️ Τα αυγά δυναμώνουν το ‪#‎ανοσοποιητικό‬ σύστημα. Περιέχουν σελήνιο, ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη ρύθμιση του θυρεοειδούς και την πρόληψη των θρομβώσεων.
▶️ Προστατεύουν την υγεία των ‪#‎ματιών‬ μας γιατί περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που βελτιώνουν την όραση μας και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη και εκφύλισης της  ωχράς κηλίδας.
▶️ Συμβάλλουν στην καλή υγεία των ‪#‎οστών‬ και των ‪#‎δοντιών‬. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D (η καλύτερη πηγή πρόσληψης μετά από την έκθεση στον ήλιο) που επηρεάζει την απορρόφηση του ασβεστίου είναι η αιτία για την καθοριστική αξία της τροφής αυτής.
▶️ Βοηθούν τη ‪#‎νοητική‬ λειτουργία και τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Περιέχουν χολίνη, αμινοξύ σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου, που η έλλειψη του οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και άνοια. Επίσης, η παρουσία της χολίνης και της βιταμίνης D εξασφαλίζει την υγιή έκβαση μιας εγκυμοσύνης γιατί αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο του μωρού.
▶️ Ωραία ‪#‎μαλλιά‬ και ‪#‎δέρμα‬. Το θείο και η μεγάλη περιεκτικότητα Β βιταμινών (ιδιαίτερα Β2 και Β12), και πρωτεΐνης συμβάλλουν στην ομορφιά των μαλλιών και του δέρματός μας.
▶️ Συμβάλλουν στη διατήρηση ή την απώλεια του ‪#‎βάρους‬ μας γιατί αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στον έλεγχο της πρόσληψης θερμίδων και στην αποφυγή τσιμπολογήματος λόγω της αίσθησης κορεσμού που επιτυγχάνεται.
▶️ Τα αυγά μειώνουν το ‪#‎στρες‬ και το άγχος γιατί τα αμινοξέα που περιέχουν βοηθούν στην απελευθέρωση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ελέγχει την ηρεμία μας και την καλή μας διάθεση.
▶️ Ρυθμίζουν τους δείκτες ‪#‎χοληστερόλης‬. Παρά τη γενική εντύπωση που επικρατεί ότι τα αυγά βλάπτουν, στην ουσία τα αυγά μειώνουν την LDL χοληστερόλη και ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής HDL χοληστερόλης.
▶️ Προστατεύουν από την εμφάνιση ‪#‎καρκίνου‬ μαστού και εντέρου. Τελευταίες μελέτες αποδεικνύουν ότι η καθημερινή λήψη βιταμίνης D (τα αυγά είναι πηγή βιταμίνης D), απομακρύνει τον κίνδυνο μετάστασης σε ανθρώπους με ιστορικό εμφάνισης κακοηθειών 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική αξία των αυτών. Είναι σημαντικό όμως τα αυγά να είναι βιολογικά γιατί ειδάλλως υπάρχει περίπτωση να περιέχουν αντιβιοτικά και ορμόνες


CosmeticsDelux, The beauty code