Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Wedding Styling by Alexandra Katsaiti

Alexandra Katsaiti, photo shot by Gio,
(found at https://gr.pinterest.com/pin/565905509396664712/)

Wedding styling, By Alexandra Katsaiti

Χαμογελαστή, αεικίνητη, ευγενής και δημιουργική… Εύκολα θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς «χαρά της ζωής» αφού η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη είναι πάντοτε φιλική, προσιτή και πρόθυμη να προσφέρει ιδέες και έξυπνες λύσεις για τη βελτίωση της στυλιστικής εικόνας μας και της ποιότητας ζωής μας.

Fashion stylist διακεκριμένη, με τηλεοπτική παρουσία και όχι μόνο, δημιουργεί πλέον το δικό της showroom, το Stylishious, για να δώσει τα… φώτα της σε όλες τις γυναίκες γενικά και τις νυφούλες ειδικά με προτάσεις από το νυφικό ρούχο, παπούτσι και αξεσουάρ μέχρι το art de la table. Ας δούμε τι έχει να μας προτείνει για τις αναγνώστριές μας που ετοιμάζονται για το μεγάλο βήμα.

Ποια είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει μια γυναίκα που σκοπεύει να παντρευτεί και πόσο νωρίτερα από τη μέρα του γάμου;

O γάμος για όλα τα κορίτσια πρέπει να είναι σαν ένα παραμύθι με το πιο μαγικό happy end!! 
Ένα παραμύθι χωρίς κακές μάγισσες και κακούς λύκους! 
Μόνο με καλές νεράιδες και ένα μαγικό ραβδάκι που θα κάνει κάθε τους επιθυμία, πραγματικότητα για να ζουν όλοι καλά και να θυμούνται αυτή την ημέρα με αγάπη και χαρά για όλη τη ζωή τους. 
Το μόνο που χρειάζονται είναι... το ραβδάκι και την καλή νεράιδα...!! 
Και γι’ αυτό εγώ είμαι εδώ,
δίπλα σε κάθε νέο ζευγάρι, που θέλει να χαρεί το γάμο του και τη στιγμή και να γιορτάσει χωρίς κόπο, άγχος, στενοχώρια και αγωνία. Με ένα ραντεβού... όλα γίνονται! 
Το Wedding Styling και Planning είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να πείτε «όχι» στον κόπο!! Με κόστος που μόνο χαρά θα σας δώσει (150€), μέσα σε μια ώρα κάθε κορίτσι ενημερώνεται, παίρνει μια «tο do list» και ιδέες για το γάμο, τη διακόσμηση, την τελετή και το «It Thing», το νυφικό της, το στυλ, το πού να πάει, τις τιμές κ.λπ. 
Στη συνέχεια αποφασίζει αν θέλει τη βοήθειά μου και για το wedding styling, για την επιλογή του νυφικού και το μάτι του ειδικού στις πρόβες της, για τα παπούτσια για τα αξεσουάρ και το styling στην εκκλησία και στο πάρτυ, για τα μαλλιά της και το μακιγιάζ ή ακόμη και για το planning της τελετής, για όλο το concept, για το κοστούμι του γαμπρού ή το ρούχο της μαμάς και τα λοιπά. Και όλα αυτά στο budget που κάθε ζευγάρι έχει υπολογίσει για να μην πιέζεται και να μην υπάρχει άγχος!!

Αναλαμβάνετε δηλαδή τα πάντα, από την πρόσκληση και την μπομπονιέρα έως τον στολισμό;

Στο Stylishious, τo Wedding planning & Styling είναι ένα service που περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν στο γάμο και στη βάφτιση. Δε σημαίνει ότι εμείς τα κάνουμε όλα... απλώς εμείς γνωρίζουμε ποιος κάνει καλύτερα το κάθε τι! 
Και έτσι προτείνουμε ανάλογα με το στυλ, το ύφος και το budget, ιδέες και τους ανάλογους συνεργάτες που θα υλοποιήσουν όλο το concept που επιθυμεί το ζευγάρι… 
Ξέρουμε τον ιδανικό φωτογράφο για κάθε στυλ, το μενού και το art de la table που θα λατρέψουν, τα λουλούδια που ταιριάζουν στην εποχή και στο περιβάλλον, τα τέλεια κουφέτα, το κατάλληλο χαρτί για το προσκλητήριο και τα πιο έξυπνα happenings &; tricks που θα κάνουν τους καλεσμένους να διασκεδάσουν, όπως και τον καλύτερο Dj για να χορεύουν μέχρι το πρωί!

Είναι πιο προσιτό οικονομικά κάποια ν’ αγοράσει νυφικό ή να το ράψει;

Ανάλογα με το budget που θέλει κάθε κορίτσι να διαθέσει, ξεκινάμε να βρούμε το ιδανικό νυφικό, αυτό που ονειρεύεται κάθε νυφούλα! Όλα γίνονται όταν ξέρει κανείς πού ν’ απευθυνθεί και έχει δίπλα του έναν ειδικό να του προτείνει λύσεις και ιδέες για να μη χάνει χρόνο και χρήμα. 
Η διαδικασία πρέπει να είναι μόνο χαρούμενη χωρίς άγχος και ταλαιπωρία! Οι οίκοι νυφικών, οι σχεδιαστές και η αγορά σήμερα προσφέρουν τα πάντα και τίποτα δεν είναι αδύνατον! 
Έχουμε και πολύ καλούς δημιουργούς αλλά και οίκους του εξωτερικού, που διαθέτουν και προσιτές τιμές στις τάσεις της εποχής αλλά και στο στυλ που επιβάλλει η περίσταση, ανάλογα με την τοποθεσία, την εποχή και το ύφος που επιθυμεί το ζευγάρι!

Συνήθως αυτό που ονειρεύονται οι νύφες απέχει πολύ από την πραγματικότητα; Μήπως ο σύμβουλός τους δεν πρέπει να είναι η μαμά, η πεθερά κι η κολλητή, αλλά... ο καθρέφτης;

Όλα τα κορίτσια έχουν ονειρευτεί το νυφικό τους, αλλά όλα τα κορίτσια κάποια στιγμή ξυπνάνε από το όνειρο και έρχονται στην πραγματικότητα! Και ο καθρέφτης δε λέει ποτέ ψέματα όπως και το έμπειρο μάτι του wedding stylist που πρέπει να λέει πάντα την αλήθεια. Όταν έρχεται σ’ εμένα μια νυφούλα απευθύνεται σ’ εμένα ως ειδικό για να τη βοηθήσω να φαίνεται και να νιώθει πιο όμορφη από ποτέ και να πετάει από χαρά! 
Ο καλύτερος τρόπος για να μπορεί ένα κορίτσι να γίνει μια νύφη κούκλα, είναι να δοκιμάζει διαφορετικά στυλ και όποια φορέματα έχει στο μυαλό της και ν’ αποκλείει σιγά σιγά ό,τι δεν την ευχαριστεί. 
Αυτή η διαδικασία είναι η πιο βασική και εκεί χρειάζεται την αντικειμενική γνώμη του wedding stylist για να καταλήξει στο ένα και μοναδικό! 
Να θυμάστε πάντα ότι δεν ντύνεστε νύφη… είστε η νύφη και πρέπει να το ευχαριστηθείτε όσο τίποτε άλλο στη ζωή σας, να το γιορτάσετε, να χορέψετε και να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί. Και όλα αυτά μέσα σ’ ένα φόρεμα αλλιώτικο από τ’ άλλα και πάνω σε τακούνια… Άρα, πρέπει να είστε ο εαυτός σας και να είστε και όσο πιο άνετες μπορείτε!! Μην το ξεχνάτε!

Πώς είναι ντυμένες οι Ελληνίδες νύφες;

Οι Ελληνίδες πολλές φορές καταλήγουν στην υπερβολή προσπαθώντας για το καλύτερο και επηρεασμένες από εικόνες και φωτογραφίες που βλέπουν και ονειρεύονται. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουμε την πραγματικότητα με τις φωτογραφίες των περιοδικών και τις πασαρέλες των σχεδιαστών. Μπορεί να μην είμαστε όλες μοντέλα αλλά είμαστε μοναδικές και ξεχωριστές και υπάρχει αυτός ο ένας άνθρωπος που μας βλέπει τέλειες και μας αγαπάει όπως ακριβώς είμαστε! 
Και γι’ αυτό γίνεται η τελετή! 
Γι’ αυτό, κορίτσια, μην προσπαθήσετε να γίνετε άλλες, αλλά να τονίσετε αυτό που έχετε και να το αναδείξετε!!

Όταν λέμε «νυφικό» ποντάρουμε αποκλειστικά στο λευκό ή τολμάμε και χρώμα;

Όσο και αν αγαπώ το χρώμα, ο γάμος είναι ένα μυστήριο και μια τελετή που η ανάμνηση και οι φωτογραφίες θ’ ακολουθούν το ζευγάρι για πάντα! Αν δεν είστε από φύσεως εκκεντρικοί και αντισυμβατικοί, μην κάνετε τώρα την επανάστασή σας!!  Το λευκό και οι αποχρώσεις του, το ιβουάρ, το ice grey ή το eggshell και κάποια πολύ αχνά παλ χρώματα είναι το πιο πολύ που μπορεί να μπει στη ζωή σας σε αυτή την περίσταση! 
Κάντε τη διαφορά με ένα ιδιαίτερο στοιχείο ή ένα detail εντυπωσιακό ή στην εκκλησία ή, ακόμη καλύτερα, στο πάρτυ!! Και δώστε έτσι το στίγμα σας κάνοντας τη διαφορά με άποψη και μέτρο!!

Το νυφικό ταιριάζει και σε πολιτικό γάμο;

Οι πολιτικοί γάμοι είναι πιο απενοχοποιημένοι και σε ό,τι αφορά το dress code  και γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια το προτιμούν. Ένα λιτό νυφικό, ένα μακρύ λευκό φόρεμα ή ένα minimal & classic pencil φόρεμα με ένα βέλο ή ένα head piece, ένα κοντό πέπλο ή ένα ζευγάρι λευκά γάντια γίνεται αμέσως νυφικό!

Και μια ονειρεμένη ανθοδέσμη από τα πιο ρομαντικά και μυρωδάτα λουλουδάκια του αγρού ολοκληρώνει την εικόνα!

Ο γαμπρός πρέπει να ακολουθεί το στυλ της νύφης;

Ο γάμος είναι –όπως και να το κάνουμε– η στιγμή της νύφης! 
Και αφού το ζευγάρι ταιριάζει στα περισσότερα για να φτάνει στα σκαλιά της εκκλησίας… θα είναι κρίμα να μην ταιριάζει και… μέσα στην εκκλησία!! Αυτό σημαίνει απλά ότι, αν η νύφη είναι πριγκίπισσα, ο γαμπρός φοράει το λιγότερο κοστούμι και γραβάτα αν όχι σμόκιν με ή χωρίς παπιγιόν και, αν το στυλ της νύφης είναι πιο boho, ο γαμπρός τη γλιτώνει απλά με ένα λινό κοστούμι ή ένα σκέτο παντελόνι με πουκάμισο. 
Σε έναν γάμο στην παραλία, όπου ακόμη και τα παπούτσια είναι πολυτέλεια, ένα ζευγάρι απλά σανδάλια είναι ο ιδανικός συνδυασμός και για τους δυο!!

Τι θα φορέσουν σε γάμο και βάπτιση μαζί, γονείς και παιδί;

Πολλά ζευγάρια συνδυάζουν τα δυο μυστήρια σε ένα και αυτό κάνει τη στιγμή πιο χαλαρή γιατί δεν έχουν τόσο άγχος για το μυστήριο του γάμου και για τον εαυτό τους, αλλά περισσότερη αγωνία για το μωρό τους! Και το dress code διαμορφώνεται ανάλογα!! 
Γιατί η νύφη και μαμά θέλει και πρέπει να είναι πιο άνετη και να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει και στα δυο μυστήρια με χαρά και ευκολία ούτε πάνω σε πολύ ψηλά τακούνια ούτε μέσα σε ένα φόρεμα που δεν της επιτρέπει να κινείται άνετα! Το μυστικό είναι να αποφύγει τα στράπλες, που μπορεί να προξενήσουν αποκαλυπτικά ατυχήματα με το μωρό στην αγκαλιά, όπως και τα μεγάλα και κρεμαστά σκουλαρίκια που μπορεί το μωρό να τραβήξει!! 

Μια απλή και εύκολη ιδέα είναι το πέπλο και τα αξεσουάρ στα μαλλιά ή στο κεφάλι, που κάνουν και το πιο απλό look να φαίνεται νυφικό. Μετά το μυστήριο βγαίνουν και έτσι η εικόνα στη βάφτιση είναι λίγο διαφορετική! Ένα απλό και εύκολο τρικ είναι να βάλετε μια μακριά κορδέλα στη μέση σας στο χρώμα που σας αρέσει για να «σπάει» το λευκό του νυφικού και να το κάνει να δείχνει πιο φόρεμα! 
Τα παιδάκια είναι καλό να είναι ντυμένα απλά και εύκολα για να μην ταλαιπωρούνται μετά το μυστήριο! Ειδικά το καλοκαίρι, ένα κεντημένο φορεματάκι broderie ή βελονάκι για τα κοριτσάκια και ένα σαλβάρι με μια λινή πουκαμίσα για τα αγόρια είναι το ιδανικό! Και για τον μπαμπά, το ίδιο άλλωστε!

Πώς θα έντυνες τη νύφη για το φθινόπωρο και το χειμώνα;

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα είναι ιδανικό γιατί το καλοκαίρι έχει δώσει ένα ωραίο χρώμα στο δέρμα και τα μαλλιά της νύφης, που κολακεύουν πάντα!

Μπορεί να δικαιολογηθεί και κάτι πιο βαρύ και glam ανάλογα με την εκκλησία, το style και τον χώρο, ενώ τα μαλλιά και το make up να είναι πιο φυσικά για να δείχνει όλο το ύφος πολύ μοντέρνο και φρέσκο. Προσοχή, να μη φορτώνετε την εικόνα και τον εαυτό σας! Μην παρασύρεστε και διαλέξτε 1-2 στοιχεία εντυπωσιακά γιατί πολλά μαζί φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα...

Όσο για τον χειμώνα, μια ετόλ, μια μικρή κάπα ακόμη και με κουκούλα ή ένα μανσόν από γούνα δίνουν το στίγμα της εποχής και σας κρατούν και ζεστή μέχρι να ξεκινήσει το μυστήριο!

ΜΑΓΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!

1. Όσο πιο στενό τόσο πιο καλό!!!

Μη φοβάστε το στενό μπούστο και τη στενή μέση στις πρόβες, γιατί θα το φοράτε πολλές ώρες την ημέρα του γάμου και θα πάρει τη φόρμα του σώματός σας και θα ανοίξει.

2. Το πιο σημαντικό στις πρόβες είναι τα σωστά εσώρουχα. Φροντίστε το από την αρχή!

3. Βρείτε και τα τέλεια αλλά και άνετα παπούτσια! Και αν θέλετε ν’ αλλάξετε για το πάρτυ, υπολογίστε το μήκος του νυφικού σας να είναι σωστό και με τα δυο ζευγάρια!

4. Παραλλαγή στο ίδιο θέμα! Από την εκκλησία στο πάρτυ με διαφορετικό styling.

5. Όταν το πέπλο φεύγει, το headpiece παίρνει τη θέση του για να μην είναι λιγότερο εντυπωσιακό το μετά από το πριν!

ΜΟΤΤΟ

Να θυμάστε πάντα ότι δεν ντύνεστε νύφη… Είστε η νύφη!

Interview,  Alexandra Katsaiti,  Wedding Styling,   CosmeticsDelux

Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται από το περιοδικό "Γάμος- Βάπτιση"