Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Δύναμη της Φαντασίας του Χένρι



Το Μυστικό, της Rhonda Byrne, το έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό, βέβαια, και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου χάρισε αυτό που φίλοι μου σύστησαν ότι θα ανακαλύψω: δηλαδή, κάτι σαν ένα μυστικό τρόπο σκέψης ή αντιμετώπισης των πραγμάτων που θα έκανε τη ζωή μου να πάρει άλλη, πολύ καλύτερη τροπή, και όλα μου τα όνειρα να πραγματοποιηθούν. Αρκεί, αν θυμάμαι καλά, να σκεφτόμουν, να οραματιζόμουν μάλλον, με τον σωστό τρόπο όσα καλά ήθελα να μου συμβούν και (πάλι, αν δεν απατώμαι) να μην βάζω τη λέξη "μη" σε όσα ευχόμουν, επειδή το "σύμπαν" δεν θα άκουγε το "μη" και θα έκανε ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που ευχόμουν. Για παράδειγμα, αν ευχόμουν "να μη χρειαστεί να μετανοιώσω πικρά για κάτι", το σύμπαν θα παρέλειπε το "μη" και θα "'άκουγε" την ευχή σαν: "να χρειαστεί να μετανοιώσω πικρά για κάτι". Κάτι δεν με έπειθε για αυτή την απόλυτη γνώση της "ψυχοσύνθεσης" του σύμπαντος.
Παρ΄όλ' αυτά, σαν αντικείμενο μελέτης, όπως τουλάχιστον το είδα εγώ, ήταν ενδιαφέρον.
Η Δύναμη της Φαντασίας του Χένρι πάντως, που συγκαταλέγεται όπως θα διαβάσετε και πάλι παρακάτω, σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο του βιβλίου ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, από την εισαγωγή της και αρκετές σελίδες της, που διάβασα, δεν μου άφησε την ίδια εντύπωση και μου άρεσε πολύ. Βέβαια, δεν έχω ακόμη ολοκληρώσει το βιβλίο αυτό, επειδή, αν θυμάστε, μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω περισσότερα από ένα βιβλίο, ταυτόχρονα, και έτσι έχω μείνει λίγο πίσω. 
Ξαναλέω όμως ότι, όσα διάβασα μέχρι στιγμής μου αρέσουν. Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής, θα σας πω και πάλι την οριστική μου άποψη, μόλις το ολοκληρώσω. Εν τω μεταξύ, σας το παρουσιάζω...





Byrne Skye
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ
Εκδόσεις Λιβάνης



Ετος 'Εκδοσης: 2016
Σειρά: Παιδικά 3-6
Σελίδες: 48
Τιμή: € 10,90 (με ΦΠΑ)





Η Skye Byrne και ο Nic George παρουσιάζουν ένα νέο διαχρονικό έργο που συγκαταλέγεται στο παγκόσµιο φαινόµενο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της Rhonda Byrne.
Το αγαπηµένο παιχνίδι του Χένρι, ένας λαγός µε το όνοµα Βατόµουρος, έχει εξαφανιστεί και ο παππούς του αγοριού το συµβουλεύει να χρησιµοποιήσει τη φαντασία του για να βρει τον φίλο του. Η περιπέτεια πραγµατικά ξεκινά, όταν ο Χένρι αρχίζει να χρησιµοποιεί τη φαντασία του.
Μπορεί η δύναµη της φαντασίας του Χένρι να φέρει πίσω τον Βατόµουρο; Ή µήπως ο Βατόµουρος έχει χαθεί για πάντα; Η φιλία ενός αγοριού και του παιχνιδιού του και ο συνδυασµός εικόνας και σχεδίου για την απεικόνισή της στο βιβλίο Η ?ύναµη της Φαντασίας του Χένρι είναι βέβαιο ότι θα συγκινήσουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.
Η Skye και ο Nic γνωρίστηκαν στην πατρίδα τους, την Αυστραλία. Ήταν µόλις οχτώ ετών και δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι θα γίνονταν φίλοι για µια ζωή.
Άρχισαν να εργάζονται για το The Secret το 2005 και την επόµενη χρονιά µετακόµισαν µαζί στην Καλιφόρνια. Εκεί πραγµατοποίησαν το όνειρο της ζωής τους δηµιουργώντας παιδικά βιβλία, συστήνοντας το 2014 την εταιρεία Cuppa Cooish και εκδίδοντας τον πρώτο τους τίτλο Η ?ύναµη της Φαντασίας του Χένρι.