Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

APHRODITE. Olive oil soap with chamomile and rose


Γειά σας!
Σήμερα, θα ήθελα να σας μιλήσω για τα σαπούνια. Για κάποια σαπούνια συγκεκριμένα, με μια πολύ μικρή εισαγωγή στα σαπούνια, γενικά. Και ξεκινώ αμέσως. Στην αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν σαπούνια που έφτιαχναν από λίπος, λάδι και άλατα. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Ήταν το αποτέλεσμα της γνώσης ότι η καθαριότητα του σώματος και η τήρηση των ορθών κανόνων υγιεινής είναι απόλυτα συνυφασμένη με την υγεία των ανθρώπων. Τότε, οι άνθρωποι ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι για τον τρόπο που έπρεπε να γίνεται η σωματική καθαριότητα ώστε είχαν εντάξει και τα ατμόλουτρα ή την επάλειψη του σώματος με λάδι σε αυτήν, ώστε ένα παράλληλο αποτέλεσμά της να είναι και η απόλυτη χαλάρωση.
Στο σήμερα τώρα και σε κάποια σαπούνια που εντόπισα και θεωρώ εξαιρετικά. 
Τα σαπούνια αυτά είναι της εταιρείας APHRODITE, η ιστορία της οποίας ξεκινά στις αρχές του ’90 όταν, εμπνευσμένοι απ’τα οφέλη του Κρητικού ελαιολάδου στην υγεία, οι άνθρωποί της αποφάσισαν να εστιάσουν την έρευνά τους στα οφέλη του και για την φροντίδα του δέρματος. Στο εταιρικό website της APHRODITE, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν αναφορές που εξυμνούν τα οφέλη του ελαιολάδου για το δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει ακόμα ότι το Κρητικό ελαιόλαδο περιέχει υψηλά ποσοστά σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, που ωφελούν και προστατεύουν το δέρμα.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η εταιρεία έχει ιδιόκτητους ελαιώνες δίπλα ακριβώς στις εγκαταστάσεις της έτσι ώστε να επιβλέπουν την ανάπτυξή τους και να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι το ελαιόλαδο που παράγουν είναι αρίστης ποιότητας.
Επίσης, τα προϊόντα αυτά είναι χωρίς parabens.
Από τα σαπούνια λοιπόν αυτά, σήμερα επιλέγω το σαπούνι ελαιόλαδου με χαμομήλι και τριαντάφυλλο.
Το σαπούνι ελαιόλαδου με χαμομήλι και τριαντάφυλλο τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος χάρη στο υψηλό ποσοστό ελαιόλαδου που περιέχει. Το χαμομήλι ιδιαίτερα απαλυντικό και αντιφλογιστικό μαζί με Τριαντάφυλλο, γνωστό τονωτικό και αναζωογονητικό κάνουν το σαπούνι αυτό, την τέλεια επιλογή για κουρασμένο, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.
Κλείνω με μια προτροπή...Δοκιμάστε το, επωφεληθείτε από τις καλλυντικές του ιδιότητες και αν θέλετε πείτε μας τη γνώμη σας, σχετικά.
#beauty
#cosmetics
#aphroditeskincare