Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 απλές συμβουλές για να είστε ευχαριστημένες από τον εαυτό σας

Καλημέρα σας!
Σήμερα, είπα να σας πω πέντε πράγματα, 5 συμβουλές για να ακριβολογώ, για να είστε ευχαριστημένες με τον εαυτό σας και να πάψετε να βασανίζεστε με κάθε αντίθετη σκέψη.
Αλλά, ας μην χρονοτριβώ.
1. Είναι πολύ σημαντικό, από αυτήν κιόλας τη στιγμή, να πάψετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάποια φίλη, γνωστή σας, μία οποιαδήποτε επιτυχημένη και ευτυχισμένη, κατά τη γνώμη σας, γυναίκα. Σκεφθείτε απλά ότι για να μπορέσετε να κάνετε μια τέτοια σύγκριση, θα πρέπει όλοι οι παράμετροι της ζωής σας, όλες οι συνθήκες, όλα τα πραγματικά δεδομένα θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ σας, ώστε η σύγκριση να είναι εφικτή, διαφορετικά, είναι αβάσιμη. Αν λοιπόν σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να σας αγαπήσετε, όπως σας αξίζει. Και αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, σκεφθείτε απλά ότι, όσο και αν κάποιος άλλος άνθρωπος φαντάζει στα μάτια σας ιδανικός, ονειρικός, τέλειος, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι δυνατόν. Ο τέλειος άνθρωπος, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.
2. Αφού σταματήστε πραγματικά τις συγκρίσεις, απομονώστε τα στοιχεία εκείνα που θεωρείτε αρνητικά επάνω σας και βρείτε (από ένα μέχρι πολλά), όσο είναι εφικτό, αντικειμενικά, στοιχεία σας που πραγματικά σας αρέσουν. Για παράδειγμα...αν θεωρείτε ότι έχετε λίγα παραπανίσια κιλά (το αιώνιο πρόβλημα όλων μας, αν μη τι άλλο!), λάβετε υπόψη σας ότι έχετε πολύ ωραίο χαμόγελο, ωραία μαλλιά, ευγενικά συναισθήματα για τους άλλους. Κάτι τέτοιο, μην σας φανεί λίγο, σας παρακαλώ. Δεν έχετε μήπως και εσείς η ίδια συνειδητοποιήσει την αξία ενός θερμού χαμόγελου και μιας ματιάς όλο συμπάθεια, σε μια δύσκολή σας στιγμή;
3. Γυμναστείτε συστηματικά, ή περπατήστε, κάντε ποδήλατο -ακόμη και στατικό-  τρέξτε αν η φυσική σας κατάσταση το επιτρέπει, κολυμπήστε όσο περισσότερο μπορείτε. Απλά και μόνο επειδή οποιοδήποτε είδος άσκησης μάς προκαλεί ευεξία, κάτι που έχει επιστημονική βάση. Βλέπετε, κατά την άσκησή μας αυτή, ο εγκέφαλός μας, καθώς αντιλαμβάνεται την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλουμε, απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα μας, σαν άμυνα κατά του στρες που πιθανολογεί ότι αντιμετωπίζουμε, οι οποίες και μπλοκάρουν την αίσθηση του πόνου ενώ καταπολεμούν τα αρνητικά μας συναισθήματα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ευεξίας.
4. Περάστε περισσότερο χρόνο με ό,τι σας αρέσει, είτε πρόκειται για τις φίλες σας, κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, το αγαπημένο σας ζωάκι. Με κάποιους δηλαδή που θα "είστε ο εαυτός σας" και δεν θα χρειάζεται να προσποιείστε κάτι που δεν είστε. Αυτό, θα έχει σαν υποσυνείδητο έστω αποτέλεσμα την πρόκληση θετικών συναισθημάτων για τον εαυτό σας, άρα, μακροπρόθεσμα, και την αποδοχή του από εσάς.
5. Κάντε κάτι που σας αρέσει πολύ, διαβάστε ένα βιβλίο που θα σας χαλαρώσει, ή τολμήστε κάτι πιο τολμηρό (!). Πηγαίνετε σε ένα αγαπημένο σας μέρος, ακόμη και αν αυτό είναι ένα παγκάκι σε ένα σημείο της πόλης σας, ή ένα σημείο λίγο πιο έξω, κάπου στην εξοχή, ξαπλώστε στον ήλιο, χαρίστε του το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και ζεστάνετε την καρδιά σας με την αγάπη σας για τον μοναδικό, πολύτιμο εαυτό σας. Η αρχή, θα έχει γίνει.,,