Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

MEGAN HESS...FASHION ILLUSTRATOR. GET TO KNOW HER

(Η Megan Hess στο σπίτι της)
Τη Megan Hess, τη "συνάντησα" σε κάποια έρευνα που έκανα για τη Μόδα και εντυπωσιάστηκα. Βέβαια, είχα ήδη ακούσει, ενημερωθεί, ψάξει για τους fashion illustrators στους οποίους ανήκει, και η αλήθεια είναι ότι από τότε "τους κυνηγάω" παντού. 
Τι είναι όμως οι fashion illustrators
Επιτρέψτε μου να σας πω, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, αφού κάνω πρώτα μια σχετική εισαγωγή.
Θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα ότι τα έντυπα, το Διαδίκτυο και οι φωτογράφοι, που κινούνται και στους δύο αυτούς χώρους, τόσο με αφιερώματα, videos, φωτογραφίες, κ.λπ., έχουν κατακτήσει τον κόσμο της Μόδας, κυριολεκτικά.
Τα τελευταία χρόνια όμως, μια άλλη εναλλακτική πρόταση απεικόνισης της μόδας έκανε την εμφάνισή της. Οι fashion illustrators, ή μάλλον τα σκίτσα τους, που απεικονίζουν σχέδια ήδη διάσημων fashion designers, όπως αυτά παρουσιάζονται στις διεθνείς πασαρέλες, ή προτείνουν δικά τους σχέδια και τάσεις της μόδας. Ακολουθεί ένα μικρό "δείγμα"...
Delpozo (photo source:http://paperfashion.net/)
ή αυτό,  από τη συλλογή CLAIR DE LUNE, του Christian Louboutin, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016: 

Christian Louboutins' SS 2016, Clair de Lune
  (photo source:http://us.christianlouboutin.com/us_en/news/en_moon-struck-clair-de-lune/)


Αν και η παρουσία τους είναι σχετικά πρόσφατη στον χώρο αυτό, η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα έντονη με αποτέλεσμα να έχουν χιλιάδες fans ανά τον κόσμο μέσα από την αντίστοιχη "παρουσίασή" τους στα social media - το instagram θεωρείται must γι΄αυτούς- πολλοί εκ των οποίων έχουν και personal agent που φροντίζει για την προβολή τους.
Άλλο ένα σχετικό παράδειγμα fashion illustrator, ακολουθεί...
 Sarah Jessika Parker "illustrated" by David Downton
Η Megan Hess λοιπόν, είναι μια διεθνής φήμης illustrator που συνεργάζεται ήδη με τους πιο διάσημους fashion designers και luxury brands όπως είναι οι: Prada, Dior, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Yves Saint Laurent, Vogue, Fendi, Harpers Bazaar, Laduree, Givenchy, Salvatore Ferragamo, Cartier, Montblanc...χρειάζεται να αναφέρω και άλλα;
Στο website που έχει δημιουργήσει αναφορικά με την ίδια και το έργο της, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δημιουργίες της ποικίλλουν σε μέγεθος από ένα γραμματόσημο μέχρι ένα κτήριο και υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου. 
Πολυτελής λεπτομέρεια που αφορά την ίδια είναι ότι δημιουργεί τα σχέδιά της με ένα στυλό Montblanc, ειδικής παραγγελίας, το οποίο αποκαλεί με ιδιαίτερη τρυφερότητα Monty. 
Αγαπημένα της αντικείμενα, σκίτσα της και ο Monty, στη φωτογραφία (πηγή:http://www.meganhess.com/index.php)
Η πολυτέλεια άλλωστε, όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν, αλλά και από το website της, αν το επισκεφθείτε (www.meganhess.com), δεν λείπει από τη ζωή της. Κάθε άλλο, μάλιστα.

Η Megan Hess Megan Hess ξεκίνησε την καριέρα της σαν graphic designer για να γίνει στη συνέχεια art director σε αρκετά από τα μεγαλύτερα ατελιέ του κόσμου. Το 2008 η Hess επένδυσε με σχέδιά της το νούμερο 1 σε πωλήσεις βιβλίο των New York Times "Sex And The City", της Candace Bushnell. Από τότε συνεργάστηκε στον σχεδιασμό πορτραίτων με περιοδικά όπως τα Vanity Fair και Time, ανάμεσα σε άλλες εξ ίσου σημαντικές δημιουργίες της.
Επιπλέον, "υπογράφει" ολόκληρη σειρά από μεταξωτά μαντήλια, μαξιλάρια και άλλα, που αγοράζουν οι θαυμαστές της απ΄όλο τον κόσμο. 
Έγραψε και έκανε τα σχέδια για 3 best selling βιβλία: το "Fashion House", το "The Dress" και το "Coco Chanel".
Η Megan Hess γεννήθηκε για να σχεδιάζει!


Ειρήνη Κάντζα
#Meganhess
#fashionillustrator