Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Hotel Ristorante Grotta Palazzese και μια σπηλιά ονειρεμένη

Να σας ταξιδέψω για λίγο; Κάπου ρομαντικά; Κάπου με ατμόσφαιρα μοναδική, ποιοτική, ασύγκριτη; Όχι, δεν υπερβάλλω και για να σας πείσω γι΄αυτό, σας δείχνω χωρίς άλλη καθυστέρηση κάποιες εικόνες αντιπροσωπευτικές των όσων λέω.
Μια πρώτη....


Και μια δεύτερη...
δεν μπορώ να αντισταθώ, θα προσθέσω και μια τρίτη...

Και οι τρεις είναι από το "Hotel Ristorante Grotta Palazzese".
Ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το Hotel Grotta Palazzese, στο Polignano a Mare, επαρχία του Bari, στην Ιταλία, είναι σκαλισμένο πάνω σε υπέροχους, μεγαλοπρεπέστατους και επιβλητικούς ασβεστολιθικούς βράχους, με θέα μαγευτική στη γαλαζοπράσινη Αδριατική και σε μια τέτοια γεωγραφική θέση που σαγηνεύει επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, εδώ και αιώνες.
Από το Bari, το ξενοδοχείο αυτό, απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου, ενώ η πόλη του, το Polignano a Mare, είναι απλά μια υπέροχη μεσαιωνική πόλη με γραφικά άσπρα σπίτια και ατμόσφαιρα μυθιστορηματική.
Εκτός από όλες τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο, φημίζεται για το εστιατόριό του, χτισμένο σε φυσική σπηλιά, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα για το οποίο απαιτείται "ντύσιμο ανάλογο με την ατμόσφαιρά του", σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ξενοδοχείου, που διευκρινίζει ότι για τους άντρες είναι απαραίτητο το μακρύ παντελόνι (Please, dress code to the atmosphere of the restaurant (long trousers for men).
Από τη διοίκηση του ξενοδοχείου και πάλι, στο εταιρικό website του, διευκρινίζει ότι το εστιατόριο αυτό λειτουργεί μόνο από τον Μάϊο μέχρι τον Οκτώβριο.
Στον κατάλογο των κρασιών, που ξεκινάει με αυτήν τη φράση: “ Il vino è la poesia della terra “ (M. Soldati) (Το κρασί είναι η το ποίημα της Γης. M. Soldati), υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρασιών - Ιταλικών κυρίως- βιολογικών και μη ενώ συμπεριλαμβάνονται και πολύ ακριβές σαμπάνιες.
Στο μενού του υπάρχουν φυσικά ορεκτικά, πρώτα και δεύτερα πιάτα, αλλά και νοστιμότατα γλυκά. Προσωπικά, ξεχώρισα τη μους σοκολάτας με καραμελωμένο αχλάδι (Mousse al Cioccolato e Pera Caramellata).
Σε περίπτωση που θα θέλατε να κλείσετε τραπέζι (σας το εύχομαι από καρδιάς να μπορέσετε κάποια στιγμή, αν αυτό γίνει το όνειρό σας), μπορείτε να επικοινωνήσετε με  το ξενοδοχείο με αυτούς τους τρόπους: Tel. +39 (0)80 4240677 - Fax  +39 (0)80 4240767 
Email:  grottapalazzese@grottapalazzese.it
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω ειλικρινά να απολαύσατε αυτό το "σύντομο ταξίδι" ως εκεί...
Ευχαριστώ που με συνοδεύσατε.

Ειρήνη Κάντζα