Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Penelope of Longchamp. Η "πιστή" σας τσάντα

Longchamp. Penelope handbag
Longchamps...τσάντες και αξεσουάρ από δέρμα (κυρίως), luxury items ενός Γαλλικού Οίκου που ξεχωρίζει, ποιοτικά.
Η ιστορία του, πάει πίσω κάπου στο 1948, όταν ο Jean Cassegrain, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη καπνιστού, δημιούργησε μια εταιρεία με στόχο την ευρύτερη παραγωγή και διανομή δερμάτινων ειδών για καπνιστές. Τα αντικείμενα αυτά, κυκλοφόρησαν με την επωνυμία Longchamp,  την ονομασία μιας τοποθεσίας στο Δάσος της Βουλώνης , επειδή την επωνυμία Cassegrain χρησιμοποιούσε ήδη κάποια άλλη εταιρεία. Το 1955, η μικρή οικογενειακή επιχείρηση επέκτεινε τη δραστηριότητά της με την κατασκευή πορτοφολιών και πουγγιών καπνού για άντρες. Στη συνέχεια, το 1960, η Longchamp άρχισε να κατασκευάζει ταξιδιωτικά είδη και το 1971 η εταιρεία λάνσαρε την πρώτη της γυναικεία τσάντα. Με τον καιρό, η Longchamp άρχισε να επικεντρώνεται σε δερμάτινα αντικείμενα και ταξιδιωτικά είδη, και το 1978 τα είδη καπνιστού έπαψαν να υπάρχουν στη λίστα παραγωγής τους. Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας Jean Cassegrain, το 1972 και κατόπιν της γυναίκας του, Renée, το 1980, την εταιρεία ανέλαβε ο γιός τους Philippe Cassegrain. 
Ήταν το 1988 που η Longchamp άνοιξε την πρώτη της boutique στο Παρίσι, στην οδό Rue Saint-Honore. Το 1993, ο Philippe Cassegrain σχεδίασε μια τσάντα που έμελλε να γίνει διάσημη, μια συνθετική tote τσάντα με δερμάτινα χερούλια και κούμπωμα, που διπλώνεται έτσι ώστε να γίνει μια επίπεδη επιφάνεια και να αποθηκεύεται εύκολα. 
Σήμερα, η Longchamp έχει παρουσία σε 100 περίπου χώρες μέσω 1.800 καταστημάτων λιανικής πώλησης, ιδιόκτητες μπουτίκ και πάρα πολλά άλλα σημεία πώλησης.
Στην Ελλάδα, κάνει επίσης εμφανέστατη την παρουσία της έχοντας αποκτήσει πάρα πολλές θαυμάστριες, κάτι που δικαιολογείται εύκολα χάριν της ποιότητας, της πρωτοτυπίας, των χρωμάτων και του ιδιαίτερα κομψού στυλ που χαρακτηρίζει τα σχέδιά της. Από τα πιο πρόσφατα σχέδια της, η Penelope Collection, που αν την αποκτήσετε, δεν θα σας αποχωριστεί ποτέ.
Τσάντες Longchamp. Γνωρίστε τις....
Ειρήνη Κάντζα