Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σπήλιος Αυγερινός, ο επιστήμονας που κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό rouge à lèvres

Η ιστορία του rouge à lèvres, ή κραιγιόν, όπως θυμάμαι να το λένε οι γιαγιάδες μας, (λανθασμένα έστω, μια και σε κατά λέξη μετάφραση σημαίνει μολύβι, έτσι όμως έμεινε στα "ελληνικά" σαν όρος) έχει μια πολύ μακρά πορεία μέσα στο χρόνο. 
Ψάχνοντας κάποιος να ανακαλύψει τα πρώτα ίχνη του, θα το εντοπίσει να εμφανίζεται στους αρχαίους πολιτισμούς, όπως στον ελληνικό, στην καθημερινότητα των γυναικών της Σουμερίας, στην Αίγυπτο, σχεδόν παντού. από τότε μέχρι σήμερα.
Η μορφή του άλλαξε πολλές φορές και άλλοτε σαν μολύβι, άλλοτε σαν κρέμα, άλλοτε με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, υιοθετήθηκε, διαδόθηκε, λατρεύτηκε.


Elizabeth Taylor in red lipstick
Οι αποχρώσεις του υπήρξαν πολλαπλές, κάποιες φορές έχοντας εννοιολογική σημασία (για παράδειγμα, το κόκκινο χρώμα στην ελληνική αρχαιότητα παρέπεμπε σε "χαλαρά ήθη) ενώ κάποιες φορές ενεργούσαν απλά σαν αντανάκλαση της μόδας της εποχής.   
Από την άλλη, το κόκκινο χρώμα και πάλι, και μάλιστα έντονο, καθιερώθηκε σαν προτίμηση αμέτρητων γυναικών ανά τον κόσμο, από τη στιγμή μάλιστα που "υιοθετήθηκε" από την αλησμόνητη  ηθοποιό Elizabeth Taylor. 

Για το λανσάρισμα των προϊόντων τους, υπήρξαν εταιρείες που προτίμησαν για μοντέλα τους ηθοποιούς,  
Susan Hayward, Max Factor Lipstics
ενώ άλλες πρωτοτύπησαν, απλά με σκίτσα ή με εικόνες... 












Και φτάνουμε στην Ελλάδα, αλλά στην σχετικά πρόσφατη ιστορία της, πια για να ανακαλύψουμε με χαρά ότι ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Σπήλιος Αυγερινός, παρασκεύασε το πρώτο ελληνικό rouge à lèvres  στη Θεσσαλονίκη, το 1930. Ο Σπήλιος Αυγερινός, όπως μας πληροφορεί σχετικά η ιστοσελίδα που "φιλοξενεί¨ πέρα από την ιστορία του και τα προϊόντα που οι απόγονοί του συνεχίζουν να παρασκευάζουν μέχρι σήμερα.
 Σπήλιος Αυγερινός επί τω έργω
Ο Σπήλιος Αυγερινός (αντιγράφω αυτούσιο το κείμενο), από τους πρώτους απόφοιτους της σχολής Χημικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έτρεφε μεγάλο σεβασμό για τον τομέα Υγείας και Ομορφιάς. Έτσι λοιπόν αφιέρωσε ολόκληρη την επιστημονική του ζωή στην έρευνα και την μελέτη για την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτού του τομέα.
Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε στον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και στο προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν
...όντας δεινός υποστηρικτής της αγνής και φυσικής ομορφιάς, πίστευε σε βάθος πως κάθε γυναίκα είναι μοναδική, αλλά και μοναδικά όμορφη!
Επίσης, υποστήριζε πως κάθε γυναίκα νοιώθει περισσότερο γυναίκα όταν περιποιείται τον εαυτό της απλά, φυσικά και αγνά/ Εξ ου και το όραμά του: Οι Ελληνίδες δεν πρέπει να στερούνται κομψότητας και  εμφάνισης. Τις κρέμες πρέπει να τις φοράνε όλες οι γυναίκες. Να είναι προσιτές σε όλες!
Αυτό ακριβώς αποτέλεσε και το βαθύτερό του κίνητρο, να φτιάξει δηλαδή προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης υψηλής ποιότητας σε οικονομική τιμή για όλες τις γυναίκες!"
Σήμερα, η Rubens Avgers Cosmetics, παράγει ποιοτικά προϊόντα με συστατικά που δεν επιβαρύνουν ανώφελα την επιδερμίδα, το ίδιο το προϊόν ή το μυαλό του καταναλωτή!   Επίσης, τα προϊόντα αυτά παράγονται κάτω από συγκεκριμένες, αυστηρά καθορισμένες και ακριβείς προδιαγραφές, τέτοιες ώστε να εξασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες για την σωστή και ασφαλή παραγωγή του προϊόντος ως προς την υφή και τη σωστή ανάμειξη των συστατικών προκειμένου να επιτευχθεί βέλτιστη απόδοση του προϊόντος. 
Η ακρίβεια και λεπτομέρεια στην παραγωγή των προϊόντων αποτελεί ένα μικρό μυστικό που διατηρείται από το 1930 ακριβώς το ίδιο συντελεί στην υφή και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Από τα πολλά και ποιοτικά προϊόντα της Rubens Avgers Cosmetics, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που απευθύνονται αποκλειστικά στο παιδί, ξεχωρίσαμε (ενδεικτικά) την Κρέμα Νύχτας με Πικραμύγδαλο, 



εμπλουτισμένη με Βιταμίνες Ε και Α.  Η κρέμα αυτή προσφέρει:
- θρέψη
-ενυδάτωση
-προστασία και θωράκιση απέναντι στο περιβάλλον και τις κλιματολογικές συνθήκες χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά της
-λείανση των λεπτών γραμμών
-αντιγηραντική δράση

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα νοιώσουμε ιδιαίτερα απαλή, βελούδινη την επιδερμίδα μας, ενώ θα παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για μια κρέμα που απορροφάται εύκολα χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ακόμα και στη μάχη κατά των ραγάδων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ ενδείκνυται και για τη ξηροδερμία και τις λειχήνες.
Ενδεικτική τιμή: 7€

Φυσικά και σας τη συστήνουμε...