Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ελληνικά καλλυντικά από σταφύλια του Κτήματος Avantis και την "υπογραφή" της Λένγκας Γρηγοριάδου

Για τα καλλυντικά Avantis, όπως τα  είχα συγκρατήσει τότε, διάβασα εδώ και καιρό, κάπου, δυστυχώς δεν θυμάμαι πού, και εντυπωσιάστηκα. Εντυπωσιάστηκα για την πρωτοβουλία, το όραμα και την τελική υλοποίησή του από εκείνους που βρίσκονταν πίσω από όλη αυτήν την προσπάθεια. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για να μάθω περισσότερα, να συλλέξω όσο πιο πολλά ακριβή και ενδιαφέροντα στοιχεία μπορούσα, να παρουσιάσω τα καλλυντικά αυτά με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο γινόταν.


Lenga Wine Spa 
Γρήγορα, η έρευνά μου επικεντρώθηκε σε δύο λέξεις κλειδιά, μία ονομασία και ένα όνομα, συγκεκριμένα: Κτήμα Avantis και Λένγκα Γρηγοριάδου. Στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τα όσα έμαθα, διαπίστωσα και, τελικά, "δοκίμασα" μόνη μου. 
Το διαδίκτυο, ποιος να το αρνηθεί πια, αποδείχθηκε σωτήριο και η αρχή έγινε από την ιστοσελίδα της κυρίας Γρηγοριάδου από όπου μάς εισάγει στον κόσμο της, στον κόσμο των καλλυντικών της. Εκεί, αφού μας συστηθεί, μας ενημερώνει ότι διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της το κτήμα Avantis στη Εύβοια,  και μάς λέει:
"...Οι καταπράσινοι αμπελώνες μας, η στροφή σε πιο φυσικά καλλυντικά, λόγω της εγκυμοσύνης στα δίδυμα παιδάκια μου και οι σπουδές μου γύρω από το αμπέλι και το κρασί, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της σειράς Lenga Wine Spa. Έχω εσωκλείσει στα προϊόντα μου -τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά δραστικά συστατικά. Οι αποτελεσματικές αντιοξειδωτικές φόρμουλες, οι πλούσιες φυσικές συνθέσεις, οι πολυτελείς υφές και οι μεθυστικές μυρωδιές σταφυλιών, είναι όλα όσα επιθυμεί η κάθε σύγχρονη γυναίκα που αγαπά την εμφάνισή της, όπως άλλωστε και εγώ. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα ομορφιάς μας". 
Στα προϊόντα αυτά, τα δραστικά συστατικά είναι -όπως αναφέρεται στο site- τα εξής!
-Βλαστοκύτταρα κόκκινου σταφυλιού
-Νερό σταφυλιού
-Πολυφαινόλες κόκκινου σταφυλιού (αντιοξειδωτικές ουσίες)
- Ρεσβερατρόλη (ουσία που βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων κυρίως σταφυλιών, όπως και σε άλλα φυτά και στην οποία αποδίδεται η "προστασία" που παρέχει η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, στην καρδιά)
-Έλαια κουκουτσιών
-Εκχυλίσματα σταφυλιού, 
(όλα αγνά συστατικά, πολύτιμα, προερχόμενα από τη φύση, που προστατεύουν και ευεργετούν τον ανθρώπινο οργανισμό)  

Η αρχή είχε γίνει...η συνέχεια ήταν εύκολη. 
Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα το τηλέφωνό μου και επικοινώνησα μαζί της. 
Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε η απλότητα και η ευγένειά της, όπως και η ζεστασιά με την οποία μιλούσε για τα καλλυντικά της. 
Της πρότεινα να μιλάμε στον ενικό, το αποδέχτηκε -ευγενικά πάντα- και είπαμε ένα δυο πράγματα που με βοήθησαν σημαντικά. 
Φυσικά, αμέσως μετά, από τη θεωρία πέρασα στην πράξη αφού είχα την τύχη  να δοκιμάσω και τα ίδια τα προϊόντα, που σας προτείνω ανεπιφύλακτα.
 Ένα από αυτά είναι η κρέμα προσώπου Vintage, αντιρυτιδική κρέμα από Syrah και Viognier: σταφύλια από το Κτήμα Avantis, για όλους τους τύπους δέρματος, Να σας πω στο σημείο αυτό ότι με γοήτευσε ιδιαίτερα κάτι που αναγράφεται σε μία πλευρά της εξωτερικής συσκευασίας της και που αντιγράφω αυτούσιο εδώ:  "φυτικό προϊόν Vintage: Μοναδικές και εξαιρετικές χρονιές σαμπάνιας. Μία vintage champagne θεωρείται κορυφαίας ποιότητας, διαχρονικής αξίας και σπάνιας ομορφιάς".
Χρησιμοποίησα την κρέμα ακριβώς όπως (και πάλι) περιγράφεται στην εξωτερική της συσκευασία.  
Vintage Anti-wrinke cream, Lenga Wine Spa 

Την άπλωσα σε καθαρή επιδερμίδα και έκανα για λίγο μασάζ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις μέχρι που απορροφήθηκε εντελώς.
Η αίσθησή μου:  Τη συγκεκριμένη ημέρα που δοκίμασα την κρέμα, ήμουν αρκετά κουρασμένη επειδή το προηγούμενο βράδυ είχα ξενυχτήσει, απορροφημένη από το βιβλίο που διάβαζα και -έτσι-αισθανόμουν το δέρμα μου να "τραβάει". Ειλικρινά, (ίσως να μου "πάει" πολύ αυτή η κρέμα), από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής της, αισθάνθηκα την επιδερμίδα μου να δροσίζεται, σαν να "ποτίστηκε" από κάτι ευεργετικό, μια αίσθηση δροσιάς που έμεινε αναλλοίωτη για ώρες μετά. Ταυτόχρονα, ένοιωσα και μάλλον είδα το πρόσωπό μου ανανεωμένο και πιο φρέσκο, κάτι που επίσης παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το βράδυ που έβαλα και πάλι μια μικρή ποσότητα από την ίδια κρέμα. Με λίγα λόγια, η κρέμα αυτή μου άρεσε πολύ.

Ένα άλλο προϊόν που δοκίμασα και κέρδισε επίσης τον θαυμασμό μου, ήταν το Syrah Scrub, 
Syrah Scrub. Lenga  Wine Spa 
για ισχυρή απολέπιση και αδυνατιστική δράση, από κουκούτσια Syrah. Τα κουκούτσια του Syrah Scrub, όπως θα διαβάσετε στην ετικέτα του προϊόντος, με την χοντρόκοκκη υφή τους, αφήνουν το δέρμα λείο, μεταξένιο και πλήρως ενυδατωμένο.  Η υφή του, η διακριτική ευχάριστη μυρωδιά του και το πόσο, άμεσα, απαλό αφήνει το δέρμα, μπήκαν στα "συν" του προϊόντος αυτού. Κάτι άλλο που μου άρεσε πολύ στα Lenga Spa καλλυντικά, ήταν η προσεγμένη τους συσκευασία όπου έχει προβλεφθεί και μία ταινία ασφαλείας, μια λεπτομέρεια που θεώρησα πολύ ποιοτική.
Ύστερα από τη θεωρητική έρευνα και τη δοκιμή των προϊόντων της σειράς Lenga Spa, πεποίθησή μου είναι ότι η οινολόγος κα Λένγκα Γρηγοριάδου είναι πλέον μία από τις Κυρίες του τομέα των φυτικών καλλυντικών, μια καταξιωμένη επιστήμονας και μια πρωτοπόρος επιχειρηματίας. Όσο για τα καλλυντικά της, προσωπικά δηλώνω φανατική θαυμάστρια και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ειρήνη Κάντζα