Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εποχική τριχόπτωση; Οι βιταμίνες που δυναμώνουν την τρίχα!


 Η εποχική τριχόπτωση είναι μια διαδικασία ανανέωσης του τριχωτού, διαρκεί 4-6 εβδομάδες και συνήθως λαμβάνει χώρα το φθινόπωρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται και την άνοιξη.  

Πρόκειται για έναν παροδικό τύπο αναστρέψιμης τριχόπτωσης – δηλαδή μπορεί να αντιμετωπιστεί– απλώς είναι πολύ ορατός σε σχέση με τη συνήθη τριχόπτωση. Καθημερινά, οι άνθρωποι, χάνουμε από 50-100 τρίχες, όμως τη συγκεκριμένη περίοδο ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. 

Σύμφωνα με μελέτες, η αύξηση της τριχόπτωσης τους φθινοπωρινούς μήνες, συνδέεται με την αύξηση των μαλλιών που συμβαίνει γύρω στον Ιούλιο, με σκοπό την προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA-UVB του ήλιου.  

Ακόμα, το καλοκαίρι, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και την υπερέκθεση στον ήλιο, γεγονός που προκαλεί το λεγόμενο οξειδωτικό στρες τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά και ενισχύει την εμφάνιση τριχόπτωσης όταν η θερμοκρασία πια έχει αλλάξει.  

Η εποχική, παροδική τριχόπτωση δεν έχει καμία σχέση με τη χρόνια τριχόπτωση, η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα, οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η διατροφή, το άγχος, η γενικότερη κόπωση του οργανισμού ή η έλλειψη βιταμινών και αντιμετωπίζεται με ιατρική βοήθεια και μακροπρόθεσμες θεραπείες. Η εποχική τριχόπτωση παρότι είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, μας ενοχλεί αισθητικά ενώ μπορεί να μας προκαλέσει άγχος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πού οφείλεται, πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε καθώς και να την περιορίσουμε.

Πώς να αντιμετωπίσετε την εποχική τριχόπτωση:

Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές

Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι εκείνες που επηρεάζουν, ενισχύουν ή αντίστοιχα περιορίζουν το φαινόμενο της τριχόπτωσης. Όπως κάθε άλλο όργανο του ανθρώπινου σώματος, έτσι και η τρίχα, προκειμένου να είναι υγιής και δυνατή, έχει ανάγκη από μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες τα οποία λαμβάνουμε κατά βάση μέσω του φαγητού. Αποφύγετε τις junk τροφές, επιλέξτε εποχικά φρούτα και λαχανικά και περιορίστε το αλκοόλ.

Ενισχύστε τον οργανισμό σας με συμπληρώματα διατροφής

Πέρα από τη διατροφή, ενίοτε είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής ώστε να ενισχύουμε τον οργανισμό μας. Το φθινόπωρο μάλιστα αποτελεί μια ιδανική στιγμή για να ξεκινήσουμε τη λήψη βιταμινών.

Η έλλειψη σιδήρου ίσως αποτελεί την αιτία που παρατηρείτε έντονη τριχόπτωση κατά την αλλαγή των εποχών. Σίδηρο λαμβάνουμε από τροφές, όπως σπανάκι, αγκινάρες, σόγια, συκώτι, βόειο κρέας και δαμάσκηνα. Ενώ, σίδηρο μπορούμε να λάβουμε και σε συμπλήρωμα διατροφής όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μάλιστα, οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης όταν συνδυάζονται με συμπλήρωμα σιδήρου έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμα μέταλλο που βοηθάει το ανοσοποιητικό μας, όμως σύμφωνα με έρευνες έχει θετική επίδραση και στην υγεία των μαλλιών.

Η βιταμίνη C, θεωρείται η βασίλισσα των βιταμινών, αφού αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που τα μαλλιά και το δέρμα έχουν ανάγκη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος κι ο σίδηρος.

  1. Τέλος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η βιοτίνη που τη συναντάμε στο συκώτι, στο αυγό και στη σόγια, μπορεί να συμβάλλουν δραστικά στη μείωση της εποχικής τριχόπτωσης, ενώ γενικά ωφελούν τα μαλλιά χαρίζοντας τους λάμψη και δύναμη.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής.

To PharmacyDiscount προτείνει


Ιδανικό είναι το HairTone Nails & Skin της Power Health.


Tα μικροθρεπτικά συστατικά του που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών είναι ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιοτίνη, των νυχιών το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, ενώ του δέρματος η βιοτίνη και ο ψευδάργυρος.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος και ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού, καθώς και στον φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών και του δέρματος.