Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Design: Τι να κάνω τα παλιά μου CD; Μια μουσική καρέκλα, φυσικά

 



Έχετε πολλά παλιά CDs και DVDs και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, όλοι έχουμε και πλέον είναι άχρηστα, καθώς «τα πάντα είναι στο cloud», όπως είχε προβλέψει ο αείμνηστος Στιν Τζομπς. Τι να τα κάνουμε, λοιπόν;

Ο Ελβετός ντιζάινερ Boris Dennler έχει μια πιθανή απάντηση: Ο ίδιος, από 887 παραμορφωμένα CDs και DVDs δημιούργησε ένα ανακυκλωμένο κάθισμα.

Στην «Compact Disc Chair», οι ιριδίζοντες δίσκοι παραμορφώθηκαν με θερμότητα και με βίδες και κόλλα στερεώθηκαν σε έναν ξύλινο σκελετό, δίνοντας νέα αξία και λόγο ύπαρξης σε αυτά τα προϊόντα που ήδη αποτελούν παρελθόν.

Από το 2004 η δουλειά του Dennler εστιάζει κυρίως στην ανακύκλωση. Σε αυτό το πρότζεκτ φαντάστηκε εκ νέου τη χρήση των CDs καθώς ο κύκλος του προϊόντος αργοπεθαίνει τα τελευταία 17 χρόνια.

«Σταδιακά, το hardware αντικαθίσταται από το cloud, το streaming και τα κλειδιά USB. Με τον ερχομό του MP3, η δεκαετία του 2000 σφράγισε τη σταδιακή εξαφάνιση της κασέτας· στη συνέχεια, και του CD. Παρ' όλα αυτά, ο δίσκος βινυλίου κατάφερε με κάποιον τρόπο να επιβιώσει για να γνωρίσει σήμερα μια αναγέννηση, "παραχαϊδεμένος" από λίγους ένθερμους οπαδούς». γράφει ο Ελβετός σχεδιαστής.

Η «Compact Disc Chair» εκτίθεται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της έκθεσης Galila's POC στις Βρυξέλλες.

Άγνωστο το κατά πόσο είναι βολική, πάντως δείχνει υπέροχη.

cnn.gr