Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H IRIS VAN HERPEN ΣΥΝΔΥΑΣΕ METAVERS ΚΑΙ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΟΒΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΟΛΕΞΙΟΝ ΤΗΣ

 


Η Iris Van Herpen ανέδειξε για άλλη μια φορά το καινοτόμο ταλέντο της να συνδυάζει τεχνολογία και δεξιοτεχνία.

Η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Iris Van Herpen ( Ίρις Βαν Χέρπεν) συνδύασε το metaverse με την υψηλή ραπτική και τη λογοτεχνία του 8ου αιώνα για να γιορτάσει τη 15η επέτειο του ομώνυμου brand της στο Παρίσι.

Ευρέως γνωστή ως δύναμη αλλαγών στη μόδα, η Iris Van Herpen ανέδειξε για άλλη μια φορά το καινοτόμο ταλέντο της να συνδυάζει τεχνολογία και δεξιοτεχνία με μια προοπτική μόδας του μέλλοντος στην παρουσίαση κολεξιόν υψηλής ραπτικής που φαινόταν να αψηφά τη βαρύτητα, αναφέρει η κριτικός μόδας του fashionunited.

Για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, η Iris Van Herpen εμπνεύστηκε από το ποιητικό έργο «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου και ανέδειξε δημιουργίες γύρω από τους τρεις μύθους της Δάφνης, της Αράχνης και του Νάρκισου καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψηφιακής σφαίρας και εξερευνώντας ταλαντευόμενες ταυτότητες και τη ζωή πέρα από τα φυσικά μας σώματα.

«Αυτά τα ποιήματα είναι τόσο διαχρονικά» είπε η Van Herpen. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια ερωτήματα: Ποιοι είμαστε πέρα από τα φυσικά μας σώματα; Πού πηγαίνουμε ως ανθρώπινα όντα;» τόνισε.

Η Van Herpen έχει από καιρό χρησιμοποιήσει την υπεροχή της τεχνολογίας, πειραματιζόμενη με την τρισδιάστατη εκτύπωση από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Τώρα συνδυάζει μεθόδους τόσο παραδοσιακές όσο και ασυνήθιστες για να δημιουργήσει τον ευαίσθητο και ρομαντικό αλλά εντυπωσιακά sci-fi κόσμο της.

Στην επίδειξη στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, η Van Herpen παρουσίασε το πρώτο vegan φόρεμα υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με την μάρκα παγωτού Magnum, το οποίο φτιάχτηκε από φλοιούς κόκκων κακάο που έχουν υποστεί επεξεργασία για τη δημιουργία ενός πλήρως οργανικού βιοπολυμερούς υλικού.

Το φόρεμα Magnum Vegan, που φορέθηκε από το μοντέλο Σίντι Μπρούνα, διαθέτει περίπλοκες λεπτομέρειες, όπως φυτικά στολίδια σώματος, τα οποία είναι επικαλυμμένα με χαλκό, ντυμένα και πλεγμένα με ανακυκλωμένη και πλισέ οργάντζα, ενώ άλλα 3D στοιχεία εκτυπώθηκαν χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία SLS (Selective Laser Sintering – Επιλεκτική Πυροσυσσωμάτωση με λέιζερ).

Τα 16 φυσικά και τρία ψηφιακά σύνολα είχε προγραμματιστεί να φορεθούν από avatars για την επίδειξή της στο Élysée Montmartre.

 Όμως, προέκυψαν εμπόδια τελευταίας στιγμής λόγω νόσησης με COVID-19 μελών της τεχνικής ομάδας της Microsoft και το ψηφιακό μέρος του σόου δεν πραγματοποιήθηκε.

Τα αιθέρια φορέματα φαίνονταν να μεγαλώνουν γύρω από τα άκρα σαν αναρριχητικά φυτά.

H έκπληξη ήταν το βασιλικό της παλτό Νάρκισος, με τον γιακά και τη γραμμή των ώμων να ανοίγουν σαν λουλούδι.

Η Herpen συνεργάστηκε επίσης με τον γλύπτη Casey Curran για να δημιουργήσει ένα άγαλμα της Δάφνης του μέλλοντος που αναδύθηκε στο κέντρο της πασαρέλας.

wwoman.gr