Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΙSSEY MIYAKE || Ο Issey Miyake γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργίας, με 2 νέες αρωματικές συνθέσεις, δηλώνοντας έμπρακτα την προσήλωσή στο περιβάλλον και την φύση


 «H φύση είναι ο καλύτερος αρωματοποιός και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντλήσουμε έμπνευση από αυτή».

Mε αυτή την φράση, ο Ιssey Miyake, γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργίας και δηλώνει την προσήλωσή του στο περιβάλλον, αποτίνοντας φόρο τιμής στην φύση.

 

    

                    

 

Τριάντα χρόνια πριν, ο Issey Miyake εξέφρασε μια οσφρητική επιθυμία που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Για το ξεκίνημα και την πρώτη αρωματική του δημιουργία, ονειρευόταν την μυρωδιά μιας σταγόνας νερού πάνω στο δέρμα μιας γυναίκας.

Την απάντηση σε αυτό το οσφρητικό όνειρο, την έδωσε ο αρωματοποιός Jacques Cavallier με την δημιουργία του L'Eau d'Issey. Πολλά περισσότερα από ένα απλό άρωμα, ήταν το πρώτο μέλος μιας εντελώς νέας αρωματικής οικογένειας: τα υδάτινα.

Σήμερα, Issey Miyake, παρουσιάζει δύο νέες αρωματικές συνθέσεις, που υμνούν την σύγκρουση των στοιχείων της φύσης με ιδιαίτερη λεπτότητα.

Μια δήλωση αγάπης για το νερό, η οποία αλλάζει τόσο δραστικά καθώς κινείται μέσα στη φύση. Μια ανανέωση του Eaux d'Issey που γιορτάζει την ιστορία του, καθώς στρέφεται προς το αύριο επιδιώκοντας πάντα να καινοτομεί και να υπηρετεί την φύση.

 

                     

 

L'EAU D'ISSEY EAU&MAGNOLIAένα φωτεινό, γυναικείο άρωμα.

 

Το νερό συναντά την μανόλια, ένα ελαφρύ, φωτεινό λουλούδι.

H αρωματοποιός Daphné Bugey και δημιουργός του αρώματος, μας αποκαλύπτει το μυστικό συστατικό του.  Το Aquozone®, ένα καινοτόμο συνθετικό που ξετυλίγει ένα πολύπλευρο άρωμα, λεπτό και ισχυρό, λουλουδάτο και υδάτινο ταυτόχρονα.

Όπως οι βελούδινες δροσοσταλίδες, που κρατιούνται από το ζουμερό περγαμόντο.

Το εμβληματικό λουλούδι του αρώματος, η μανόλια, αποκαλύπτει μια μαγνητική αύρα τόσο αισθησιακή και ακαταμάχητη. Ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα αποκαλύπτει τις θηλυκές νότες του αρώματος ενώ το σανδαλόξυλο  μαγνητίζει τις αισθήσεις.

 

 

L'EAU D'ISSEY POUR HOMME EAU&CEDRE:  ένα ζεστό, ανδρικό άρωμα.

 

Σε μια σύγκρουση στοιχείων, το νερό και το ξύλο συναντιούνται στο Eau de Toilette Intense, ένα ανδρικό άρωμα που εξερευνά την δύναμη της αρρενωπότητας.

Το νερό έρχεται σε αντίθεση με τον ξηρό, ζωντανό κέδρο. Είναι σαν το νερό να διαμορφώνει το ξύλο, χωρίς όμως να υποβαθμίζει την δύναμή του.

Η αρωματοποιός Marie Salamagne,  είναι η δημιουργός αυτής της έντασης των στοιχείων: ξύλο και νερό, νερό και ξύλο.

Σαν ένα ισχυρό κάλεσμα της άγριας φύσης, το γκρέιπφρουτ σε συνδυασμό με το κάρδαμο και το κυπαρίσσι, δημιουργούν μια ισχυρή έκρηξη.

Μια ζεστή  φρεσκάδα διαχέεται με την δύναμη του κέδρου. Μια ωδή στη νέα αρρενωπότητα.

 

 

Ο σχεδιασμός

 

Με κάθε δημιουργία του, ο Issey Miyake καλλιεργεί την πολυτέλεια του μινιμαλιστικού σχεδιασμού, με σκοπό κάθε στοιχείο που επιλέγεται, να έχει μια ιδιαίτερη αξία, ένα συγκεκριμένο νόημα.

Η πρόθεσή του είναι ισχυρή: να ενισχύσει την φύση και να προκαλέσει μια συναισθηματική αντίδραση. Είναι η αίσθηση της ζωντανής φύσης με την πρώτη ματιά.

 

Από την αρχική κυκλοφορία τους, το L'Eau d'Issey και το L'Eau d'Issey pour Homme σημάδεψαν την εποχή τους με τον καθαρό, απλό σχεδιασμό τους, ένα σχέδιο που έχει αποδειχθεί απολύτως διαχρονικό.

 

Σήμερα, με το Eau&Magnolia και το Eau&Cèdre, ο Issey Miyake διερευνά την αντίθεση μεταξύ των στοιχείων με καπάκια από ημιτελές ξύλο.

Για πρώτη φορά, τα κλασικά καπάκια έχουν αντικατασταθεί από αυθεντικά, γνήσια κομμάτια ξύλου. Το νερό συναντά κυριολεκτικά τη φύση με τα λεία, ημιδιαφανή μπουκάλια: χακί φινίρισμα κέδρου για το ανδρικό άρωμα και nude για τo γυναικείο.

 

 

Δέσμευση στην φύση

 

Στο Issey Miyake, η προσήλωση στο περιβάλλον είναι εμφανής. Κάτι περισσότερο από μια απλή δέσμευση: είναι η δεύτερη φύση του.

 

Τα μπουκάλια είναι κατασκευασμένα από 20% ανακυκλωμένο γυαλί. Αντί να χρησιμοποιούνται στο άρωμα αμφιλεγόμενα συστατικά, προστατεύει την σύνθεσή του με το ίδιο το γυαλί, το οποίο διαθέτει μια πιο οικολογική προστατευτική επίστρωση κατά του υπεριώδους φωτός.   

Τα καπάκια ashwood αποτελούνται από ένα μόνο κομμάτι, αποφεύγοντας την ανάγκη για συναρμολόγηση,  που καταναλώνει  extra ενέργεια.

Τα αρώματα είναι Vegan (πιστοποιημένα με Biorius) και διαθέτουν υψηλό ποσοστό φυσικών συστατικών: 85% στο Eau&Magnolia και 91% στο Eau&Cèdre.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά προέρχονται υπεύθυνα προς όφελος των κοινοτήτων από τις οποίες παράγονται. Αυτό ισχύει για το κάρδαμο, το vetiver και το πατσουλί στο ανδρικό άρωμα, και για τo neroli στο γυναικείο.

Επιπλέον, κάποια από τα συστατικά των συνθέσεων είναι upcycled, όπως ο κέδρος, το κάρδαμο και το κυπαρίσσι στο Eau&Cèdre και το ® Aquozone® στο Eau&Magnolia.

 

          

 

#ΜovedByNature