Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αλήθειες που δεν σου είπα. Ένα βαθιά συγκινητικό και αποκαλυπτικό μυθιστόρημα για την επιλόχειο κατάθλιψη.

 


Τρεις γυναίκες, τρεις ηρωίδες με τις οποίες ο αναγνώστης θα κάνει το πιο δύσκολο και συνάμα λυτρωτικό ταξίδι. Από το 1957 στο σήμερα, παρουσιάζονται οι ιστορίες μιας οικογένειας που παλεύει με τους δαίμονές της, αλλά και οι κοινωνικές αντιλήψεις για την επιλόχειο κατάθλιψη, την έκτρωση και την άνοια. Μια συγκλονιστική ιστορία για τα ψέματα και τις αναμνήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τα δεσμά μιας οικογένειας ή να τα κόψουν εντελώς.

 Αλήθειες που δεν σου είπα (Κείμενο οπισθοφύλλου)...

Είμαι μόνη μου μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια αυτές τις μέρες κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει ποτέ μου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχα ιδέα ότι η μοναξιά είναι χειρότερη από τη λύπη.

Όταν ο πατέρας της μεταφέρεται σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, η Μπεθ προσφέρεται να αδειάσει το πατρικό σπίτι και τότε διαπιστώνει έκπληκτη ότι η πόρτα της σοφίτας όπου κάποτε έπαιζε με τα αδέρφια της είναι ασφαλισμένη με λουκέτο. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπληξή της όταν ανακαλύπτει τι κρύβεται από πίσω – ένα χάος από πίνακες του πατέρα της, στοίβες από πεταμένα χαρτιά και πολλά άχρηστα πράγματα στο κατά τα άλλα σχολαστικά τακτοποιημένο σπίτι τους.

Ξεκαθαρίζοντας την ακαταστασία, βρίσκει μια σελίδα ημερολογίου, γραμμένη με τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας της. Όλοι γνωρίζουν ότι η Γκρέις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά αυτό το χειρόγραφο φέρνει στο φως μια πολύ πιο ζοφερή εκδοχή. Πολύ γρήγορα η Μπεθ σχηματίζει μια διαφορετική και ανησυχητική εικόνα της οικογένειάς της: η μητέρα της έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και ο σύζυγός της έμοιαζε ελάχιστα με τον στοργικό πατέρα που γνώρισαν η ίδια και τα αδέρφια της…

«Μια δυνατή ιστορία σκληρών δοκιμασιών και πόνου για τις γυναίκες που κρατούν βρέφη στην αγκαλιά τους και την ίδια στιγμή μάχονται με τα συναισθήματα
 που βασανίζουν το μυαλό τους».  New York Times

Αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ

«Η συγγραφέας απεικονίζει με επιδεξιότητα μια σπαρακτική ιστορία επιλόχειας κατάθλιψης με την αφήγηση να ξεδιπλώνεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για όσους εκτιμούν τα έντονα αναγνώσματα όπως αυτά της Sarah Jio ή της Kristin Hannah».

Library Journal


«Διαφωτιστική… καθηλωτική και συνάμα σοκαριστική. Η γεμάτη ένταση αφήγηση της Ρίμερ είναι σίγουρο πως θα συγκινήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες».

Publishers Weekly


«Η Κέλι Ρίμερ γράφει με σοφία και συμπόνια για το είδος εκείνο της κατάθλιψης που βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο».

Luanne Rice, συγγραφέας 

«Με φόντο ένα μυστήριο που εμβαθύνει στα βαθύτερα συναισθήματα των ηρώων, η Ρίμερ περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία μιας αβοήθητης μητέρας κατά τη δεκαετία του ’50 και μιας οικογένειας που παλεύει να διαχειριστεί την αλήθεια».

New York Journal of Books 

Γνωρίστε την συγγραφέα, Kelly Rimmer

Kelly Rimmer η συγγραφέας του βιβλίου The Warsaw Orphan, ζει στην Αυστραλία με την οικογένειά της και τα αγαπημένα της ζώα

Η Kelly Rimmer είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτωνMe without you (2014), The secret daughter (2015), A mother’s confession: a heartbreaking story with a breathtaking twist (2016), Before I let you go (2018), The things we cannot say (2019) και The Warsaw Orphan (2021). Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες και έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Ζει στην Αυστραλία με την οικογένειά της και με τα αγαπημένα της ζώα