Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εξαφανισμένη σκυλίτσα επανενώθηκε με την οικογένειά της μετά από 12 χρόνια

Ο σκύλος βρέθηκε περίπου 60 μίλια μακριά από το σημείο της εξαφάνισής του το 2010SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE/BBC 

Μια ολόκληρη Οδύσσεια φαίνεται πως πέρασε μια σκυλίτσα στην Καλιφόρνια μέχρι να ξαναενωθεί, δώδεκα χρόνια μετά, με την οικογένεια που την φρόντιζε.

Η Ζόι εγκαταλήφθηκε από ένα αυτοκίνητο σε μια αγροτική ιδιοκτησία κοντά στο Στόκτον. Την εντόπισε η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα ενός γείτονα που δήλωσε ότι το ζώο φαίνεται γερασμένο και άρρωστο.

Σκανάροντας το μικροτσίπ της, οι αρχές φροντίδας ζώων ανακάλυψαν ότι το σκυλί αγνοούνταν από το 2010.

«Σίγουρα δεν περίμενα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο, είμαι ενθουσιασμένη», λέει η ιδιοκτήτρια της Ζόι, Μισέλ.

Η πολυετής εξαφάνιση της Ζόι είχε οδηγήσει την εταιρεία του μικροτσίπ της να την καταχωρήσει ως νεκρή από το 2015. Παρόλα αυτά, ο υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας κατάφερε μέσω αυτής να βρει τα στοιχεία της παλιού της κατόχου και να επικοινωνήσει μαζί της, καθώς –για καλή τους τύχη- είχε ακόμη τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.

«Ήταν σε απόλυτο σοκ», περιγράφει την αντίδρασή της ο υπεύθυνος.

Ο σκύλος βρέθηκε περίπου 60 μίλια μακριά από το σημείο της εξαφάνισής του, το 2010.

«Ήταν μαζί μας έξι μήνες, αυτή και η αδελφή της. Είχαμε πάει να ψωνίσουμε για περίπου 20 λεπτά και όταν γυρίσαμε έλειπε», θυμάται.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που την ξαναβρήκα, ελπίζω να καταφέρω να τη βοηθήσω να επανέλθει στην υγεία της και να ζήσει μαζί μας για όσο χρόνο της απομένει».

cnn.gr