Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Mini Jam Arcade» Δύο εντυπωσιακοί online διαγωνισμοί από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου με νικητές/τριες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους


 Όταν η δυναμική ομάδα του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκίνησε τον σχεδιασμό του διαγωνισμού Mini Jam Arcade, δεν περίμενε ότι πάνω από 30 ομάδες θα εμφανίζονταν από το…. πουθενά και θα διεκδικούσαν μία από τις 10 θέσεις που είχε στην διάθεσή της.

Μπορείς όμως να περιορίσεις τον ενθουσιασμό και την δημιουργική διάθεση των εφήβων; Ποτέ!

Κάπως έτσι ο ένας διαγωνισμός απέκτησε δίδυμο αδελφό και δύο Mini Jam arcades πραγματοποιήθηκαν με απίστευτη επιτυχία. Τόση ώστε το έργο της κριτικής επιτροπής να γίνει δύσκολο και ο συναγωνισμός ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους να απογειώσει το αποτέλεσμα. 

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

  • Πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί σε λίγο περισσότερο από 1 μήνα

  • Συμμετείχαν 26 ομάδες από όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 80 διαγωνιζόμενοι που ξεπέρασαν τον εαυτό τους

  • Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν στην διάθεσή τους 1 εβδομάδα για να ετοιμάσουν και να παραδώσουν το δικό τους Αrcade παιχνίδι. 




1ος Διαγωνισμός Mini Jam Arcade

Θέμα: FANTASY ADVENTURE, 20-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021


1ο Βραβείο 

Όνομα ομάδας: Black Lizard Devs 

                             Παναγιώτης Τ. και Γιώργος Φ. από Αθήνα

                             Παιχνίδι: In the Woods

2ο Βραβείο 

Όνομα ομάδας: White Sox 

                             Βασίλης Κ. και Κάτια Κ. από Αργοστόλι Κεφαλλονιάς

                             Παιχνίδι: Giant Building

3ο Βραβείο 

Όνομα ομάδας: Evagelos and Giannis

      Ευάγγελος Σ. και Γιάννης Ρ. από Αθήνα

                             Παιχνίδι: Colourful Knight


2ος  Διαγωνισμός Mini Jam Arcade

Θέμα: CHRISTMAS ADVENTURE, 11-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021


1ο Βραβείο: 

Όνομα ομάδας: Binary Dreams

                             Ιωάννης Λ., Κωνσταντίνος Κ. και Κωνσταντίνος Π., από Αθήνα

                             Παιχνίδι: Alien Christmas 

2ο Βραβείο: 

Όνομα Ομάδας: Pipeline Predators 

Φώτης Μ., Βασίλης Μ., Άρης Π. και Ραφαήλ Λ., από Τρίκαλα                                               Παιχνίδι: Christmas 

3ο Βραβείο: 

Όνομα Ομάδας: Messini Programmers

                             Ηλίας Η. και Βασίλης Ι. από Μεσσήνη

                             Παιχνίδι: Santa and the Dino


Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Τι είναι το Mini Jam Arcade

Το Mini Jam Arcade είναι ο online εκπαιδευτικός διαγωνισμός που σχεδίασε και υλοποίησε το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι Arcade, βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού. Απευθύνθηκε σε ομάδες νέων 12-18 ετών, με φρέσκες ιδέες, όρεξη για δουλειά και διάθεση να αποκτήσουν γνώσεις και «εμπειρίες» από τον κόσμο της τεχνολογίας. Το coding, το gaming, ο προγραμματισμός και η διάθεση για εκπλήξεις ήταν βασικά στοιχεία του. 

Και για να μην αποκλειστεί κανένας ενδιαφερόμενος που έβρισκε την ιδέα καταπληκτική αλλά δεν είχε ιδέα από coding, το UTech Lab οργάνωσε για αυτούς υποστηρικτικά εργαστήρια πριν τον διαγωνισμό, ώστε να μάθουν να δημιουργούν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, μέσω προγραμματισμού.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι ομάδες εργάστηκαν ξεχωριστά και ανεξάρτητα με όποιον τρόπο επιθυμούσαν. Η επικοινωνία με το UTech Lab γινόταν μέσω online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των συμμετεχόντων. 

Λίγα λόγια για το UTech Lab

To UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές/τριες που θέλουν να γνωρίσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Δημιουργήθηκε  το 2013 με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στα 9 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει εκατοντάδες εργαστήρια online και/ή διά ζώσης στους τομείς του προγραμματισμού, της ηλεκτρονικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο σε σχολικές ομάδες όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες ηλικίας 12-18 ετών και πραγματοποιούνται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε τον εντυπωσιακό κόσμο των νέων τεχνολογιών, επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα μας εδώ και δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.