Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


 Μικρά tips για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό χωρίς σπατάλη στη θερμότητα!

Αυτές τις μέρες το κρύο είναι τσουχτερό και η αλλαγή της θερμοκρασίας γίνεται αισθητή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο η θέρμανση και οι… τσιμπημένοι λογαριασμοί είναι κάτι που μας απασχολεί όλους.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips που είναι ικανά να θωρακίσουν το σπίτι μας από το κρύο για να βοηθήσουν στο να μείνει ζεστό, αποφεύγοντας τις σπατάλες στη θέρμανση.

Το πρώτο πράγμα – που ορθώς – μας έρχεται στο μυαλό είναι τα χοντρά χαλιά και τα ριχτάρια. Με τα πρώτα ο χώρος μας γίνεται ακόμα πιο ζεστός ενώ καλό είναι επιλέξουμε κομμάτια που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Από την πλευρά τους, τα ριχτάρια δίνουν cozy διάσταση στους καναπέδες, τα κρεβάτια ή τις πολυθρόνες μας και κάνουν πιο θερμή την… παραμονή μας σε αυτά.

Πέρα όμως από την εύκολη λύση, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να κρατήσουν το σπίτι μας ζεστό. Δύο από αυτούς είναι το φυσικό φως και οι… κουρτίνες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να τις έχετε ανοιχτές προκειμένου να μπαίνει το φως του ήλιου στο σπίτι με τα αποτελέσματα να καταγράφονται στον θερμοστάτη. Όταν αρχίζει να βραδιάζει, κλείστε τις κουρτίνες καθώς αυτές λειτουργούν και ως μόνωση, κρατώντας τη ζεστασιά εκεί που πρέπει! Το ίδιο ισχύει και με τα παντζούρια και τα στόρια. Για extra ζεστασιά μπορείτε να βάλετε τα γνωστά αεροστόπ στις μπαλκονόπορτες, αποτρέποντας τον κρύο αέρα να μπει στο σπίτι. Συμβουλή: Αερίζετε τους χώρους σας το πρωί όσο ακόμα υπάρχει μία δόση ήλιου!

Τέλος, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη θερμότητα των οικιακών συσκευών όπως για παράδειγμα του φούρνου. Όταν βγάλουμε το φαγητό και τον κλείσουμε, μία λύση είναι να αφήσουμε την πόρτα του ανοιχτή προκειμένου να απελευθερωθεί η θερμότητα που έχει παραχθεί στον χώρο μας!

vwoman.gr