Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα Φυσικά Συστατικά που μας Χαρίζουν Αψεγάδιαστη Επιδερμίδα


 Όλες σχεδόν οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε κρέμες και προϊόντα που υπόσχονται να τους χαρίσουν νεανική και όμορφη επιδερμίδα.

Πολλές φορές ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, ενώ ακόμη συχνότερα, οι καταναλωτές πέφτουν «θύματα» του μάρκετινγκ, αγοράζοντας είδη των οποίων τα συστατικά τους είναι άγνωστα.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε όμως, είναι πως η φύση είναι το μεγαλύτερο «οπλοστάσιο» κατά της αντιγήρανσης και πως σε αυτήν θα βρούμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να διατηρείται λαμπερή και φρέσκια.

Δείτε πιο κάτω ποια είναι τα «μαγικά» συστατικά που θα σας χαρίσουν αψεγάδιαστο δέρμα και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείτε.


Ενεργός άνθρακας

Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά των τελευταίων ετών, που αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο και όχι άδικα.

Ο ενεργός άνθρακας καθαρίζει σε βάθος, απολεπίζει ήπια και ταυτόχρονα αποτοξινώνει.

Κάνει το δέρμα να σφύζει από υγεία, απομακρύνει τα μαύρα στίγματα, κάνει τους πόρους λιγότερο ορατούς, λειαίνει την υφή του και κάνει απαλή την υφή της επιδερμίδας.

Ο ενεργός άνθρακας, δηλαδή ο άνθρακας που είναι εμπλουτισμένος με οξυγόνο, είναι κατάλληλος για κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά κάνει θαύματα στη μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

Εκτός από τα καλλυντικά για την περιποίηση της επιδερμίδας τον συναντάμε σε σαμπουάν και σε οδοντόκρεμες.

Βιταμίνη C

Η καθαρή Βιταμίνη C είναι γνωστή για μια σειρά από ευεργετικές δράσεις στο δέρμα.

Ευνοεί τον σχηματισμό κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης, περιορίζει τον βλαβερό αντίκτυπο του οξειδωτικού στρες στο δέρμα, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος ρυθμίζοντας τη μελανίνη, βελτιώνει την υφή του δέρματος και την όψη των πόρων, μειώνει την τραχύτητα του δέρματος και την πιθανότητα δερματικών φλεγμονών.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει βιταμίνη C, γι’ αυτό φροντίζουμε να την προσλαμβάνουμε απαραιτήτως μέσω της διατροφής και εξωτερικά μέσω των καλλυντικών συνθέσεων.

Ο ενεργός άνθρακας καθαρίζει σε βάθος, απολεπίζει ήπια και ταυτόχρονα αποτοξινώνει.

Η αποτελεσματικότητά της είναι ιδιαίτερα ορατή όταν εμπλουτίζει ορούς και εξειδικευμένες αγωγές προσώπου.

Βελτιώνει συνολικά τον τόνο της επιδερμίδας και χαρίζει λάμψη υγείας, συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων και των κηλίδων, των ρυτίδων, ενώ κάνει πιο λεία και απαλή την υφή της.

Υαλουρονικό οξύ

Ενα από τα βασικά συστατικά-κλειδιά για τη νεανική όψη της επιδερμίδας και όχι μόνο, αφού τα οφέλη του για την ευρυθμία του οργανισμού είναι ποικίλα.

Το υαλουρονικό οξύ αυξάνει την υγρασία, βελτιώνει την ελαστικότητα και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Γι’ αυτό το συναντάμε σε πλούσιες ενυδατικές και αντιρυτιδικές κρέμες, ορούς και μάσκες, αλλά και σε σαμπουάν, για την ενυδάτωση του τριχωτού και της τρίχας.

Βιταμίνη Ε

Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που θωρακίζουν τα κύτταρα ενάντια στην περιβαλλοντική μόλυνση και κατ’ επέκτασιν ενάντια στην πρόωρη γήρανση, τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου.

Επιπλέον επιδιορθώνει τις φθορές και βελτιώνει την όψη του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο δέρματος.

Η ισχυρή δράση της την έχει καταστήσει ένα από τα δημοφιλέστερα συστατικά.

Τη συναντάμε συχνά σε καλλυντικά με αντιγηραντικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι διάφορα έλαια όπως καστορέλαιο που δυναμώνει και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά, το αμυγδαλέλαιο, το αργκανέλαιο και φυσικά το ελαιόλαδο.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδενδρου έχει ισχυρές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μια σειρά από οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Καταπολεμά την ακμή, βοηθάει στη γρηγορότερη ανάπλαση των ουλών που συνήθως προέρχονται από την ακμή, ενώ προλαμβάνει τις πρόωρες ρυτίδες χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Επίσης, προστατεύει από μολύνσεις, αντιμετωπίζει την κακοσμία των ποδιών και των μυκητιάσεων και αποτρέπει την τριχόπτωση.

www.y-o.gr