Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πρώην πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας ξεκινά μια νέα ζωή στην Αμερική

ΑΠΕ

 Σύμφωνα με το BBC, νοικιάζουν ένα μικρό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, όπου ο Κομούρο εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο μετά την αποφοίτησή του από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Φόρνταμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Κομούρο δεν κατόρθωσε να περάσει στις εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος και θα πρέπει να τις επαναλάβει τον Φεβρουάριο.

Επειδή ο νόμος στην Ιαπωνία απαιτεί από μια πριγκίπισσα να «εγκαταλείπει την αυτοκρατορική οικογένεια όταν παντρεύεται έναν κοινό θνητό», η πριγκίπισσα Μάκο εγκατέλειψε τους βασιλικούς τίτλους της για να παντρευτεί καθώς και το γαμήλιο δώρο ύψους 140 εκατ. γιεν (1 εκατ. ευρώ), που είθισται να λαμβάνουν οι πριγκίπισσες, από την ιαπωνική κυβέρνηση όταν με τον γάμο τους με «κοινό θνητό» χάνουν όλα τα δικαιώματα που συνοδεύουν τον τίτλο τους.

Η πριγκίπισσα Μάκο και ο Κομούρο, γνωρίστηκαν σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αναφορικά με σπουδές στο εξωτερικό. Και οι δύο φοίτησαν στο «Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο». Η Μάκο έγινε το πρώτο μέλος της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας που φοίτησε σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Πρώτα με τράβηξε το λαμπερό του χαμόγελο», είχε εξομολογηθεί η Μάκο, σύμφωνα με την Telegraph.