Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Τομ Φορντ για τη ζωή και την καριέρα του από το 2004 έως σήμερα στο «Tom Ford 002»


 AΠΕ

Τα τελευταία 15 χρόνια της καριέρας και της προσωπικής του ζωής εξετάζει ο σχεδιαστής μόδας, σκηνοθέτης Τομ Φορντ στο νέο του βιβλίο «Tom Ford 002», συνέχεια της αυτοβιογραφίας του που κυκλοφόρησε το 2004.

Από τότε που εγκατέλειψε τα καθήκοντα του δημιουργικού διευθυντή στους οίκους Gucci και Yves Saint Laurent το 2004, ο Τομ Φορντ έζησε μια έντονα παραγωγική περίοδο που περιελάμβανε την ίδρυση του ομώνυμου brand του (με περισσότερα από 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο), τη συγγραφή του σεναρίου και της σκηνοθεσίας των ταινιών «A Single Man» του 2009 και «Nocturnal Animals του 2016». Έγινε πατέρας σε ηλικία 51 ετών, όταν μαζί με τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ  απέκτησαν έναν γιο μέσω παρένθετης μητέρας το 2012. Ο Μπάκλεϊ, έγκριτος δημοσιογράφος μόδας, πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 72 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Το βιβλίο «Tom Ford 002» είναι αφιερωμένο στον Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ και τον γιο τους, Τζακ.
«Το κύριο πράγμα όταν γίνεσαι πατέρας είναι: Δεν βλέπεις πλέον τον κόσμο περιορισμένο στη ζωή σου. Βλέπεις τον εαυτό σου ως έναν κρίκο σε μια αλυσίδα. Αυτό επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πάντα» επισημαίνει ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας.
Τα 60α γενέθλια του, στις 27 Αυγούστου, ήταν το ορόσημο που, καθώς πλησίαζε, τον ενέπνευσε για ενδοσκόπηση.

Ο σχεδιαστής θεωρεί, όπως εξήγησε στο THR , ότι ένα στοιχείο – που συζήτησε σε Q&A με τη δημοσιογράφο Μπρίτζετ Φόλεϊ και περιλαμβάνεται στο «Tom Ford 002» είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει πρωτοσέλιδα: το πώς ξεπέρασε τον εθισμό του στην κοκαΐνη και το αλκοόλ την περίοδο που προηγήθηκε των 15 χρόνων που καλύπτει το βιβλίο.  «Δεν μετανιώνω για τίποτα, παρεμπιπτόντως, γιατί όλα στη ζωή μου έχουν αθροιστεί σε αυτό που είμαι σήμερα. Ήταν εκτός ελέγχου για να συνεχίσω τη ζωή, να είμαι δημιουργικός και σίγουρα να είμαι γονιός, έπρεπε να σταματήσω» σημειώνει.

Ο τόμος περιλαμβάνει εκθαμβωτικές εικόνες σχεδίων ρούχων και αξεσουάρ του Ford, editorial μόδας με κορυφαία μοντέλα όπως η Τζίτζι Χαντίντ, η Τζόαν Σμολς και η Μίκα Αργανιαράζ και τις χαρακτηριστικές σεξουαλικά φορτισμένες διαφημιστικές καμπάνιες του από φωτογράφους όπως οι Inez & Vinoodh και Mert & Marcus.

Το βιβλίο «Tom Ford 002» που εκδόθηκε από τον Rizzoli New York και περιλαμβάνει πρόλογο της Άννα Γουίντουρ, εισαγωγή του Γκρέιτον Κάρτερ και τη συζήτηση με τη Μπρίτζετ Φόλεϊ κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Thepresident.gr