Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Dixan συνεχίζει το ταξίδι του «για έναν κόσμο πιο καθαρό» μέσα από το περιβαλλοντικό του πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος»! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε βάθος» συνεχίζει την αποστολή του για καθαρές θάλασσες και προαγωγή της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης δημιουργώντας έναν κόσμο πιο καθαρό! 

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος» που τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί μια πολυεπίπεδη δράση, η οποία δεν εστιάζει μόνο στον καθαρισμό των θαλασσών μας από τα απορρίμματα, αλλά και στην προαγωγή της ανακύκλωσης μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Επιπλέον με αλυσιδωτές δράσεις στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην καλλιέργεια της περιβαλλοντική συνείδησης. 

Το πρόγραμμα «Καθάρισε σε βάθος» εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγική αειφορίας «για καλό» του τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της Henkel Hellas.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Dixan, πιστό στο όραμά του να δημιουργήσει έναν κόσμο πιο καθαρό για τις επόμενες γενιές, ολοκλήρωσε τον καλοκαιρινό κύκλο παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών. Σε συνεργασία με τον Οδυσσέα Λάμπρου και την εθελοντική του ομάδα «Beach Cleaning» πραγματοποίησε καθαρισμούς σε Ρόδο, Μαρίνα Φλοίσβου, Αλεποχώρι, Ηγουμενίτσα, Βόνιτσα, Λεγραινά, Σούνιο, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Σητεία, Βούλα, και Ραφήνα το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου του 2021. 

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και την μεγάλη συνεισφορά του προγράμματος στην αντιμετώπισή του. 

Πιο συγκεκριμένα από τους καθαρισμούς του 2021 ανασύρθηκαν συνολικά 13,6 τόνοι απορριμμάτων εκ των οποίων οι 3 τόνοι είναι πλαστικό. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος» και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας CEEII, τα πλαστικά αντικείμενα που ανασύρθηκαν θα προωθηθούν για περαιτέρω επεξεργασία με στόχο να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Dixan «Καθάρισε σε βάθος» έχει ως στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα απορρίμματα, και ειδικότερα τα πλαστικά. 

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα και να παραδώσουμε έναν κόσμο πιο καθαρό για τις επόμενες γενιές!

Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning, την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr. 

Καθαρίζουμε σε βάθος και δημιουργούμε ένα κόσμο πιο καθαρό για τις επόμενες γενιές!!! 

Περισσότερες πληροφορίες

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας 

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr


Beach Cleaning 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία /Ομάδα «Beach Cleaning»  είναι μοναδική στο είδος της και στο παράδειγμα που προβάλει στην κοινωνία, καθώς αποτελείται από εθελοντές φοιτητές με γνήσιο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και ισχυρή πίστη στην ατομική και εθελοντική κινητοποίηση. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των παιδιών. Οι εθελοντικές δράσεις αρχικά ξεκίνησαν ως παράκτιοι καθαρισμοί και στη συνέχεια προστέθηκαν και υποβρύχιοι καθαρισμοί με εθελοντές δύτες.


Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII 

Το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας (CEEII), δραστηριοποιείται μέσω ενός διεθνούς δικτύου επαφών με Επιχειρήσεις και Ερευνητικά Ιδρύματα, σε διάφορους πρωτοποριακούς τομείς Πράσινης Τεχνολογίας. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές καινοτομίες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, την Κλιματική Αλλαγή, τεχνολογίες Ανακύκλωσης & βιομηχανικής αξιοποίησης των απορριμμάτων, παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας, κοινωνικό-οικονομικές αναλύσεις CSR and LCA, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και γενικότερα τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων του πλανήτη με γνώμονα τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Το 2020 αναδείχθηκε ως το καλύτερο Ινστιτούτο στην Σκανδιναβία στο κομμάτι της ανακύκλωσης πλαστικού από την επιτροπή βράβευσης του περιοδικού BUILD.