Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Άλεκ Μπόλντουιν: Σκάνδαλα, αλκοόλ, πολύς θυμός και ο πικρός χωρισμός από την Κιμ Μπέισιντζερ


 ΑP Photo

Ο θανάσιμος πυροβολισμός -υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες- της συνεργάτιδάς του και ο σοβαρός τραυματισμός του σκηνοθέτη της ταινίας από το πιστόλι που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν καταγράφεται ως μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. 

Μπορεί κάποιος να πιστεύει στις διαρκείς συμπτώσεις, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση η ζωή του Άλεκ Μπάλντουιν είναι γεμάτη από «δύσκολα» γεγονότα και μάλλον αυτό δεν οφείλεται σε σύμπτωση.

Εκρηκτικός, ταλαντούχος και πολύ αμφιλεγόμενος, ο Άλεκ Μπάλντουιν έχει έρθει πολλές φορές στη δημοσιότητα και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους.

Το 1995 ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, καθώς επιτέθηκε σε φωτογράφο που απαθανάτιζε την τότε σύζυγό του, Κιμ Μπέισινγκερ, αλλά και την τρίχρονη κόρη του.

Κι αν αυτό μπορούσε να θεωρηθεί ως προστασία της ιδιωτικότητάς του και της οικογένειάς του, τα όσα ακολούθησαν σε σχέση με το γάμο και το διαζύγιό του έδειξαν ότι όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού στο οποίο έζησε με την Μπέισιντζερ, μόνο προστασία δεν ήταν.

Αλκοόλ, ναρκωτικά και σκάνδαλα

Το 2007, ο Μπάλντουιν ζήτησε δημόσια συγνώμη όταν ένα ηχητικό μήνυμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας: Σε αυτό χαρακτήριζε την κόρη του «αγενή, και απερίσκεπτο γουρούνι» επειδή δεν είχε απαντήσει σε κλήση του.

Η σχέση του με την κόρη του δεν ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε και με τη μητέρα της, από την οποία χώρισε με πολύ επεισοδιακό τρόπο. Η ίδια χαρακτήρισε το διαζύγιό τους «βάναυσο», παρότι δεν τον κατηγόρησε ποτέ ανοιχτά για σωματική βία.

Ο Μπάλντουιν είχε παραδεχτεί το 2017 στον Τζορτζ Στεφανόπουλο και το «Good Morning America» ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει αλκοολικός και έκανε καθημερινή χρήση ναρκωτικών. Για την εμπειρία του αυτή έγραψε και στην αυτοβιογραφία του «Nevertheless», η οποία εκδόθηκε τον ίδιο χρόνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου ότι δεν έχει ακουμπήσει έκτοτε αλκοόλ και ναρκωτικά, πρόσφατα οι παπαράτσι τον τσάκωσαν να αγοράζει αλκοόλ, όταν ξέσπασε ένα ακόμη σκάνδαλο το οποίο τον αφορούσε: Η δεύτερη σύζυγός του, Χιλάρια, η οποία έλεγε ότι είναι Ισπανίδα, αποδείχθηκε ότι είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βοστώνη και τα social media έκαναν πάρτι με την αποκάλυψη ότι όλη της η περσόνα δεν ήταν παρά μια καλοστημένη απάτη.

Ο ηθοποιός με τη σημερινή σύζυγό του, Χιλάρια Τόμας @AP Photo

Ένας γάμος που άρχισε πολύ ρομαντικά και τελείωσε «βάναυσα»

Ο Μπάλντουιν παντρεύτηκε με τη Χιλάρια το 2012. Δέκα χρόνια νωρίτερα είχε χωρίσει από την Κιμ Μπέισιντζερ. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ρομαντικής κομεντί The Marrying Man και φυσικά ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Η Μπέισιντζερ έχει πει ότι μετά το πρώτο τους κινηματογραφικό φιλί, ο Μπάλντουιν τη ρώτησε αν θέλει να κάνει τα παιδιά του. Και ήθελε, όπως αποδείχθηκε.

@AP Photo

Ήταν ένα ειδύλλιο και ένας γάμος που για προφανείς λόγους απασχόλησε πολύ τα πρωτοσέλιδα, όμως τελείωσε πολύ πικρά.

Η διάλυσή του έφερε το ζευγάρι αντιμέτωπο στα δικαστήρια για την κηδεμονία της κόρης τους, Άιρλαντ. Η δικαστική διαμάχη κράτησε σχεδόν όσο και ο γάμος τους και τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης αποξένωσε τον ηθοποιό από την κόρη του, η οποία πήρε ανοιχτά το μέρος της μητέρας της.

Τελικά, μερικά χρόνια και 3 εκατομμύρια δολάρια αργότερα, το δικαστήριο έδωσε και στους δύο από κοινού την κηδεμονία της Άιρλαντ.

Σήμερα, οι σχέσεις πατέρα και κόρης φαίνεται ότι έχουν αποκατασταθεί. Όπως και η σχέση του Μπάλντουιν με την Μπέισιντζερ.

Θυμός. Πολύς θυμός...

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ήταν πάντα πολύ θυμωμένος. Και είχε πρόβλημα να ελέγξει το θυμό του. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί είναι τόσο πολλά που ναι, έγιναν και βίντεο:

Το Δεκέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια επιβίβασής του σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, μια αεροσυνοδός του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του. Μετά την επίμονη άρνησή του και τον καβγά που ακολούθησε με την αεροσυνοδό, στο τέλος τού ζητήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο.

Το 2016 είχε καταθέσει μήνυση κατά μιας γκαλερί της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα κατά του ζωγράφου Ρος Μπλέκνερ υποστηρίζοντας ότι του είχαν πουλήσει ένα έργο που δεν ήταν αυθεντικό έναντι 190.000 δολαρίων.

Το Νοέμβριο του 2018, ο 63χρονος -σήμερα- ηθοποιός, συνελήφθη όταν έπαιξε ξύλο για μία θέση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος ενός 49χρονου άνδρα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Τότε του αποδόθηκαν κατηγορίες για επίθεση και παρενόχληση.

Τα τελευταία χρόνια, από το 2016 και έπειτα είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς υποδυόταν τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά σκετς για το νυχτερινό σόου Saturday Night Live, γεγονός που του απέδωσε μάλιστα και το τρίτο του βραβείο Έμι το 2017.

Εκτός αυτού, τον διέσωσε και οικονομικά, καθώς ο Μπάλντουιν είναι διαβόητος για την κακοδιαχείρισή του, όπως ήταν και η Μπέισιντζερ, η οποία ήταν χρεωκοπημένη όταν παντρεύτηκαν.

Ο ηθοποιός  έχει επτά παιδιά, εκ των οποίων το τελευταίο ήρθε στον κόσμο μόλις πέρυσι.

cnn.gr

Η κινηματογραφίστρια που σκοτώθηκε