Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι: Η συνταγή της ημέρας


 

ΥΛΙΚΑ

4 μέτριες μελιτζάνες600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο4 γιαούρτια 0%3 ώριμες ντομάτες1 μέτριο κρεμμύδι4 κουταλάκια του γλυκού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλίααλάτι, πιπέρι1 λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και με το μαχαίρι μας χαράζουμε στο κάτω μέρος τους έναν σταυρό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κρύο νερό με παγάκια.
  3. Ταυτόχρονα σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει τότε ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Όταν οι ντομάτες αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, τότε τις βάζουμε αμέσως στο κρύο νερό και τις αφήνουμε 5 περίπου λεπτά.
  4. Αμέσως μετά τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις φλούδες, τις κόβουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και τις ψιλοκόβουμε.
  5. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις στρώνουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 C για 10 λεπτά  την κάθε πλευρά.
  6. Σε ένα γουόκ βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις  χρυσίσει το σβήνουμε με τις ντομάτες και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Όταν η σάλτσα μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  8. Λαδώνουμε με 2 κουταλιές του γλυκού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πάνω του απλώνουμε τα 2 γιαούρτια.
  9. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 C.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απλώνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι.


minervahorio.gr