Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

KARL LAGERFELD: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ «ΚΑΪΖΕΡ» ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


 «Kaiser Karl» θα είναι ο τίτλος της σειρά που θα είναι αφιερωμένη στον θρυλικό σχεδιαστή μόδας.

Η ζωή του Karl Lagerfeld έμοιαζε με παραμύθι. Εκκεντρικός αλλά και δημιουργικός, ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει δημιουργούς όχι μόνο από το κόσμο της μόδας, αλλά και από το χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η ζωή του “Κάιζερ της μόδας”, όπως τον αποκαλούσαν, μεταφέρεται στη

μικρή οθόνη, σε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων που θα φέρει τον τίτλο «Kaiser Karl» και θα είναι βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία του σχεδιαστή που συνέγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφου, Ραφέλ Μπακέ το 2020.

Ο τίτλος της σειράς -και της βιογραφίας-είναι στην ουσία το προσωνύμιο, που δόθηκε στο Γερμανό σχεδιαστή από τον  Τζον Φερτσάιλντ, ιδρυτή που περιοδικού W και προέρχεται όχι μόνο από το αστείρευτο ταλέντο του Karl Lagerfeld, αλλά και από την έντονη φιλοδοξία που τον διακατείχε και τη διάθεση του να είναι πάντα πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής σε ότι και αν κάνει.

Η σειρά ακολουθεί την πορεία του κορυφαίου σχεδιαστή , από το 1972 μέχρι και τον θάνατό του, στα 85 του χρόνια τον Φεβρουάριο του 2019. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς αφηγείται τα γεγονότα, έναν χρόνο μετά το θάνατο της Coco Chanel και επικεντρώνεται στην προσπάθεια του  Karl Lagerfeld να ανελιχθεί στη κορυφή της βιομηχανίας  της μόδας και να ξεπεράσει τον Yves Saint Laurent , ο οποίος εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε.

Μεταξύ άλλων η σειρά θα επικεντρώνεται και στην προσωπική ζωή του διάσημου σχεδιαστή και κυρίως στη φημολογούμενη σχέση του με τον Γάλλο ευγενή, Ζακ ντε Μπασέ. Ο ίδιος ο σχεδιαστής έκανε λόγω για μία πλατωνική αγάπη και δήλωνε χαρακτηριστικά: «Αγάπησα απεριόριστα αυτό το αγόρι αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του»

Η σειρά θα έχει την υπογραφή της Walt Disney Company EMEA, ενώ στην παραγωγή θα βρίσκεται ο Gaumont.«Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να προσαρμόσουμε τη βιογραφία της Raphaëlle Bacqué στην πρώτη συνεργασία του Gaumont και του Disney+ σε μία αυθεντική γαλλική παραγωγή. Η σειρά εστιάζει σε μια μοναδική στιγμή μεταμόρφωσης του κόσμου της μόδας, τη δεκαετία του 1970, γύρω από ένα αντιφατικό είδωλο όπως ο Karl Lagerfeld», δήλωσε στέλεχος της The Walt Disney Company France.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το κάστ της σειράς, ούτε ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον σπουδαίο μόδιστρο, αν και  όπως όλα δείχνουν η σειρά θα προβληθεί στα τέλη του 2022.

vwoman.gr