Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ GROUND ZERO


 Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το «Ground Zero» στη Νέα Υόρκη όπου θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Κανονικά θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν από το πρωί περί ακύρωσης της συνάντησης λόγω της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στο «Σπίτι της Τουρκίας» στο οποίο ήταν παρών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ήταν παρών στα εγκαίνια του ουρανοξύστη των 36 ορόφων, το επονομαζόμενο «Τουρκικό Κέντρο», που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ και θα στεγάσει το τουρκικό προξενείο, τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ενώ εκεί θα έχει γραφείο και το ψευδοκράτος. Η ενόχληση προκλήθηκε από την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και τη φωτογραφία του δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίς το πρωί, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να επικαλεστεί βεβαρυμένο πρόγραμμα για να μην συναντήσει, τελικά, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

voria.gr