Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DOMA: ΑΠΟ ΤO ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»


 Μία υπέροχη έκθεση και μία ακόμα πιο συναρπαστική ξενάγηση πραγματοποιούνται στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών / Experimental Center for the Arts

Μια σύγχρονη πραγμάτευση της πλατωνικής αλληγορίας του σπηλαίου μέσω του δημιουργικού συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων αποτελεί η έκθεση «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής έκδοσης του INSPIRE PROJECT. To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο ενότητες: Στην πρώτη ενότητα ο Στάθης Μήτσιος, προσκεκλημένος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης, σκηνογραφεί μια πολυμεσική ανάγνωση της αλληγορίας, ανασυνθέτοντας σπαράγματα παλαιότερων εργασιών και συνεργασιών σε ένα καινούριο έργο που συνδυάζει την τρισδιάστατη προβολική χαρτογράφηση (3D Projection Mapping) με ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο ηχοτοπίο.
Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζουν τα έργα τους, αποτέλεσμα της ανοιχτής, συνεργατικής δημιουργικής διαδικασίας του εργαστηρίου, οι 20 νέοι και νέες δημιουργοί της εργαστηριακής ομάδας, με πεδίο δράσης το ευρύτερο φάσμα των Καλών, Εφαρμοσμένων και Ψηφιακών Τεχνών (γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, περφόρμανς, θέατρο, γραφιστική, κινηματογράφος, μουσική, video art, sound design κ.λπ.): Φανή Αράπη, Βασιλική Βασιλείου, Κωνσταντία Βλαχίδου, Γιάννης Διδασκάλου, Εριφύλη Δουκέλη, Μυρτώ Ζεγγίνη, Αλέξανδρος Καπετάνου, Δημήτρης Καπετάνου, Μαρία Λεωνίδου, Marion, MIST, Μάριος Λέανδρος Μπαστέας, Αλεξάνδρα Νιάκα, Χρυσαυγή Ούτσικα, Αντζέλικα Παπαδοπούλου, Πέγκυ Παπαθεοδώρου, Αγγελική Πολίτη, Αντώνης Ραπάνης, Ειρήνη Ρούμπη και Χριστίνα Χατζημιχαηλίδου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την ασφαλέστερη περιήγηση των επισκεπτών.
Η Τελευταία ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης «DOMA: Από τo σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  23 Σεπτεμβρίου στις 18.00. Στις ξεναγήσεις θα παρευρίσκονται και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση για να μοιραστούν την εμπειρία τους, καθώς και ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης Στάθης Μήτσιος.
Η παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι δωρεάν με την αγορά του εισιτηρίου εισόδου στην έκθεση. Είναι απαραίτητη ωστόσο η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 593270 με σκοπό τη διασφάλιση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
Διάρκεια ξενάγησης: 40’-60΄
Στον χώρο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
INSPIRE PROJECT 2021
«DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”»
Έκθεση με έργα του Στάθη Μήτσιου και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ομότιτλο εργαστήριο.
έως 26 Σεπτεμβρίου 2021
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
(Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης)