Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DIOR – «DESIGNER OF DREAMS»: ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ


 Η κομψότητα και υψηλή ραπτική καταγράφουν την Ιστορία του οίκου μέσα από σπάνια εκθέματα και μοναδικές δημιουργίες.

Η ιστορία του οίκου Dior μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι που παίρνει μορφή μέσα από την εμβληματική έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορία του οίκου” Desinger of Dreams”. Η θρυλική έκθεση μετά την επιτυχημένη πορεία της σε Παρίσι και Λονδίνο, περνά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη.

Η μαγευτική έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείου του Μπρούκλιν και αποτελεί ένα ταξίδι στον κόσμο της ιστορίας της μόδας, μέσα από θρυλικές δημιουργίες του κορυφαίου οίκου, αλλά και του ταλαντούχου ιδρυτή του Christian Dior.

Ο Christian Dior γεννήθηκε στη Νορμαδία στις 21 Ιανουαρίου 1905 . Αν και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, η αγάπη του για την τέχνη, τον ώθησαν να ανοίξει μία μικρή γκαλερί, στην οποία όμως εξέθεταν έργα τους σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ άλλων και ο Pablo Picasso.Όμως , η χρεοκοπία του βιομηχάνου πατέρα του,τη δεκαετία του 30, ανάγκασαν τον νεαρό Christian να κλείσει την γκαλερί του.

Κάπως έτσι, ξεκινά να εργάζεται ως σχεδιαστής μόδας, εκμεταλευόμενος την άριστη ικανότητα του στο σχέδιο. Το 1946 ανοίγει τον δικό του οίκο υψηλής ραπτικής, με τη βοήθεια ενός εύπορου σχεδιαστή μόδας, με τον οποίο διατηρούσε στενή φιλική σχέση. Στις 12 Δεκεμβρίου 1947 πραγματοποιεί την πρώτη που επίδειξη μόδας και όλα τα άλλα μετά είναι απλά ιστορία.

Ο Christian Dior έτρεφε βαθιά αγάπη για τα λουλούδια και κυρίως για τα τριαντάφυλλα, τα οποία φύτευε και φρόντιζε ο ίδιος προσωπικά στην αυλή του σπιτιού του. Λέγεται επίσης, ότι ήταν ιδιαιτέρως προληπτικός και δεν έπαιρνε καμία απόφαση αν δεν συμβουλευόταν την προσωπική του” χαρτορίχτρα”. Έφυγε, ξαφνικά από τη ζωή,μόλις  στα 52 του χρόνια,  από καρδιακή ανακοπή,ενώ βρισκόταν σε θέρετρο σπα, στην Ιταλία, με τις φήμες να οργιάζουν για τα αίτια του θανάτου του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αστείρευτο ταλέντο του, άλλαξε τη ρότα  της ιστορίας της μόδας.Μεταξύ άλλων εισήγαγε το “New Look”- τις ψηλόμεσες φούστες με  στενή μέση και όγκο στο κάτω μέρος που συνδυάζονται με μυτερές, ψηλοτάκουνες γόβες- και τα φορέματα Toulip

Μπορείτε και εσείς να περιηγηθείτε στην μαγευτική έκθεση-αφιέρωμα στον οίκο Dior μέσα από το παρακάτω video.

vwoman.gr