Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«DIOR-DESIGNER OF DREAMS»: ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


 Μέσα από μία έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 75 χρόνια ιστορίας του οίκου Dior και στις καινοτομίες που εισήγαγε ο ιδρυτής τους.

Ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της μόδας θα ζήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης:”Christian Dior: Designer of Dreams”, που έχει ανοίξει τις πύλες της στο MOCA στο Τσενγκντού της Κίνας.

Μέσα από συλλεκτικά εκθέματα, ο επισκέπτης κάνει ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της μόδας. Με εμβληματικές δημιουργίες, τόσο του διάσημου οίκου, όσο και του θρυλικού ιδρυτή του Christian Dior, γίνεται αντιληπτό πόσο πολύ άλλαξε και εξελίχτηκε η μόδα στην πάροδο των χρόνων.

Πρώτη στάση στο ταξίδι το 1947 οπότε και εισάγεται το New Look

To ταξίδι ξεκινάει με μία στάση στα πρώτα χρόνια και στις πρώτες δημιουργίες του Christian Dior. Πρώτη μεγάλη στάση γίνεται στις 12 Φεβρουαρίου του 1947, οπότε και ο ταλαντούχος σχεδιαστής έκανε την ανατροπή στον κόσμο της μόδας εισάγοντας το “New Look”, τις φαρδιές φούστες με τη στενή και θηλυκή μέση.

Σταθμός  στη μόδα τα φορέματα Toulip

Η αγάπη του Christian Dior για τα λουλούδια είναι γνωστή. Η αγάπη αυτή μετουσιώθηκε σε υπέροχο φορέματα που έκαναν την ανατροπή και πήραν την ονομασία Toulip, από το σχήμα της τουλίπας. Στην έκθεση υπάρχουν  δεκάδες σχετικά εκθέματα.

Η έκθεση θα παραμείνει στην Κίνα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μπορούμε όλοι να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα συμβαίνουν στο “Dior-Designer of Dreams” μέσα από το εντυπωσιακό video της παρουσίασης.

vwoman.gr