Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΒΙΟΤΙΝΗ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ


 Μάθετε πώς η συγκεκριμένη βιταμίνη του συμπλέγματος Β συμβάλει στην ομορφιά και στην ευεξία.

Η βιοτίνη είναι γνωστή και ως βιταμίνη Η (το Η αναπαριστά το Haar und Haut, που στα  Γερμανικά μεταφράζεται ως   «μαλλιά και δέρμα»), ή  βιταμίνη Β7 Πρόκειται για μία  υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο συμπλέγματα Β, που σημαίνει ότι  διαλύεται στο νερό που είναι διαθέσιμο στο σώμα και δεν αποθηκεύεται.

Το όνομά της προέρχεται  από την πρωτεΐνη αβιδίνη, που βρίσκεται στο ασπράδι του ωμού αυγού και είναι πλούσια πηγή βιοτίνης.

Η βιοτίνη, όπως και όλες οι βιταμίνες της συγκεκριμένης ομάδας, παίζει ενεργό ρόλο στις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού, καθώς συμμετέχει ως συνένζυμο σε  κύριες βιοχημικές αντιδράσεις του σώματος.  Σχετίζεται με την σωστή διαχείριση των  υδατανθράκων, των λιπών και των αμινοξέων, και εμπλέκεται στην πρωτεϊνοσύνθεση.

Τα φυσιολογικά επίπεδα βιοτίνης σε υγιείς ενήλικες ποικίλουν από 200 με 1200 ng/L, με βέλτιστες τιμές τα 400-500 ng/L

 Η έλλειψη βιοτίνης επιφέρει :

–  Θαμπά και αδύναμα μαλλιά.

-Τριχόπτωση

– Δερματικές λοιμώξεις

-Εμφάνιση ακμής

– Νύχια που σπάνε

-Υπνηλία ακόμα και λήθαραγο

– Νευρολογικές διαταραχές όπως για παράδειγμα δυσθυμία

Ποια τρόφιμα εμπεριέχουν βιοτίνη:

Η έλλειψη της βιοτίνης δύναται να διορθωθεί με την κατάλληλη διατροφή. Εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, αυγά, σαρδέλες, αμύγδαλα, μπανάνες , καρύδια, μανιτάρια και κουνουπίδι και δείτε τα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συμπληρώματα βιοτίνης, πάντα όμως με την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού σας

vwoman.gr