Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπάρες Σαμπουάν – Τι Είναι και πώς Χρησιμοποιούνται


 Οι μπάρες σαμπουάν είναι ένα σχετικά νέο προϊόν που κερδίζει όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Πρόκειται για σαμπουάν σε στέρεη μορφή που διαλύεται και μετατρέπεται σε υγρό σαμπουάν μόλις έρθει σε επαφή με νερό. Είναι ένα οικολογικό προϊόν μιας και δεν έχει πλαστική συσκευασία, ενώ είναι εύκολο και στη μεταφορά, άρα κατάλληλο για ταξίδια. Χάρη σε μια μπάρα σαμπουάν μπορείτε να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα, ενώ η όλη φιλοσοφία πίσω από το προϊόν βασίζεται σε μια πιο φυσική προσέγγιση σχετικά και με τα συστατικά παρασκευής του που διαρκούν περισσότερο.

Λούσιμο μαλλιώνΌσον αφορά την αποτελεσματικότητα, οι μπάρες σαμπουάν καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά και απομακρύνουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα, όπως ακριβώς και τα κοινά σαμπουάν σε ρευστή μορφή.

Όμως δεν περιέχουν χημικά, τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα στα κλασικά σαμπουάν και γι’ αυτό είναι πολύ πιο φιλικές για το τριχωτό της κεφαλής.

Αν δοκιμάσετε να λουστείτε με μια μπάρα σαμπουάν, θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα έχουν από την πρώτη κιόλας χρήση μια διαφορετική υφή, θα είναι περισσότερο λαμπερά, αλλά καθόλου ξηρά και αφυδατωμένα.

Σε γενικές γραμμές τα στέρεα σαμπουάν αφήνουν τα μαλλιά απολύτως καθαρά και τα κάνουν να φαίνονται πιο φυσικά.

Τρόπος χρήσης

Ο πιο σωστός τρόπος χρήσης με βάση τις συμβουλές των ειδικών είναι να εφαρμόζετε την μπάρα απευθείας σε βρεγμένα μαλλιά και να την τρίβετε.

Στη συνέχεια κάνετε μασάζ, όπως ακριβώς και με ένα κλασικό σαμπουάν.

Έτσι μπορείτε να εστιάζετε στα σημεία που επιθυμείτε.

Αντίθετα, με τα ρευστά σαμπουάν τείνετε να εστιάζετε στην κορυφή του κεφαλιού και γενικότερα στο κρανίο αμελώντας τις άκρες.

Επίσης, μπορεί να μη λούζετε πολύ καλά τα μαλλιά σας, ειδικά αν είναι πυκνά.

Όσον αφορά τον τύπο των μαλλιών, οι μπάρες σαμπουάν συνιστώνται για τους περισσότερους τύπους μαλλιών, ακόμα κι αν είναι πολύ πυκνά, σγουρά ή πολύ λιπαρά.

Ωστόσο, αν τα μαλλιά είναι υπερβολικά ξηρά ή έχουν υποστεί φθορές εξαιτίας των χημικών που περιέχουν οι βαφές, καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα πιο εξειδικευμένο σαμπουάν.

Φυσικά, η μπάρα σαμπουάν χρησιμοποιείται ξανά και ξανά.

Η χρήση της δε διαφέρει από αυτήν της μπάρας σαπουνιού.

Μόλις τη χρησιμοποιήσετε, απομακρύνετε τον αφρό κάτω από τρεχούμενο νερό, ακουμπήστε την σε μια βάση με τρύπες, ώστε να στεγνώσει φυσικά στον αέρα και είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

www.y-o.gr