Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας αγαπάει – Τα σημάδια που το αποδεικνύουν Οι σκύλοι δρουν ως «κοινωνικοί καταλύτες», οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους άλλους


 Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» κι όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για σας και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε θα σας κάνει ποτέ να βαριέστε καθώς χαρίζει απλόχερα την αγάπη του.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά προσεγγίζουν κάποιον που κλαίει ή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Με λίγα λόγια τα σκυλιά έχουν κατανόηση και είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πονούν, που κλαίνε ή υποφέρουν. Τα σκυλιά συμπονούν και συμπαραστέκονται αθόρυβα, αλλά πολύτιμα!

Το British Medical Journal έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι δρουν ως «κοινωνικοί καταλύτες», οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους άλλους. Επίσης συντελούν στη συνολική μείωση της απομόνωσης. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από τη βασική συντροφικότητα που παρέχουν τα σκυλιά, καθώς η ανθρώπινη κοινωνική υποστήριξη είναι πιο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.


Πώς θα σάς δείξει την αγάπη του;

  • Θέλει να σας φιλάει κάθε φορά που σας βλέπει.
  • Κάθεται μαζί σας στον καναπέ και θέλει να είσαστε αγκαλιά.
  • Σας ακολουθεί παντού, του αρέσει να είναι μαζί σας.
  • Σας φέρνει τα παιχνίδια του. Όταν ο σκύλος σας φέρνει τα παιχνίδια του και σας τα προσφέρει σημαίνει ότι σας αγαπάει, σας έχει εμπιστοσύνη και νιώθει ασφάλεια μαζί σας.
  • Σας κουνάει την ουρά του. Όταν ο σκύλος κουνάει την ουρά του μιλάει μαζί σας και σας λέει πόσο χαρούμενος είναι που είστε μαζί.
  • Σας κοιτάει στα μάτια. Όταν ο σκύλος σας κοιτάει στα μάτια έχει αναπτύξει μεγάλο συναισθηματικό δεσμό μαζί σας. Τα σκυλιά σηκώνουν τα φρύδια τους και κάνουν τα μάτια τους να φαίνονται μεγαλύτερα και στενοχωρημένα, για να σας κινήσουν το ενδιαφέρον (puppy eyes).
  • Όταν χασμουριέστε χασμουριέται και ο σκύλος σας, γιατί το χασμουρητό μεταδίδεται όταν υπάρχουν έντονοι συναισθηματικοί δεσμοί.
  • Θέλει να κοιμάται μαζί σας δίπλα ή πάνω στο κρεβάτι σας και πάντα κατανοεί αυτά που θέλετε να του πείτε με τη γλώσσα του σώματος.